Foto: Lina Eriksson

Familjekören på Backen

Ca en lördag i månaden, kl 8.45–10.15. För barn upp till förskoleklass (0-6 år) tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Frukostbuffé, sång och lek. Drop-in, ingen föranmälan. Vårens gånger: 4/2, 25/2, 18/3, 1/4, 29/4, 27/5.

Vi startar med en god frukostbuffé och sedan fyller vi på med sång & lek.

Vi håller till i Paviljongen vid Backens Prästgård. Backenvägen 121, Umeå.
Fri parkering finns bakom paviljongen. Buss nr 1 stannar ute vid vägen, hpl Kyrkvägen. 

Tips på annat som händer på Backen

Lågstadiekören Strössel i Backens prästgård

Onsdagar kl 17.30–18.15. En kör för dig som går i åk 1–3. Du som vill sjunga, fika och umgås - välkommen hit! Vi är ca 30 barn i kören - fler är välkomna - både tjejer och killar! Vårterminen pågår: 18/1–24/5. Anmälan.

Mellanstadiekören Choklad i Backens prästgård

Onsdagar kl 15.30-16.30. En kör för dig som går i årskurs 4-6. Kören fyllde 1 år i höstas och har nu ca 30 medlemmar. Fler är välkomna, både killar och tjejer. Vi fikar, sjunger och umgås. Vårterminen pågår: 18/1–24/5. Anmälan.

Närbild på några påskliljor.

Backen TTS (Time To Sing)

Söndagar kl 18.45–20.15 i Paviljongen vid Backens Prästgård. Småbarnsförälder? Tight vardag? Svårt att boka upp dig för lång tid? Här finns en kör i projektform! Inga förkunskaper behövs. Nästa projekt startar 26/3 med temat "Tro, hopp och kärlek".

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.