Närbild på några påskliljor.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Backen TTS (Time To Sing)

Söndagar kl 18.45–20.15 i Paviljongen vid Backens Prästgård. Småbarnsförälder? Tight vardag? Svårt att boka upp dig för lång tid? Här finns en kör i projektform! Inga förkunskaper behövs. Nästa projekt startar 26/3 med temat "Tro, hopp och kärlek".

Det blir två körprojekt per termin, var och ett omfattar cirka sex - åtta träffar.

Kören är tänkt att vara ett alternativ för dig som har begränsat med tid. Var med på de projekt som passar dig. Sång, fika och gemenskap.

Vi sjunger ibland med en stämma, ibland unisont. Sånger och stämmor kommer att finnas som mp3 om man vill träna på egen hand. Inga förkunskaper behövs.

Våren 2023 blir det två projekt: Först medverkan vid en gudstjänst med samiskt tema som sänds av SVT Sveriges Television.

Andra projektet heter ”Tro, hopp & kärlek” och mynnar ut i en vårkonsert i Backens kyrka söndag 21 maj. Låtar av bl a Ted Gärdestad och Sonja Aldén. 

Föranmäl gärna ditt deltagande - om möjligt minst tre dagar innan projektstart. Det gör vår planering lättare. Kontaktuppgifter till Mikael, se nedan. 

Varmt välkommen med!

 

 

Projekt 1 VT 2023: SVT Gudstjänst med samiskt tema

  • Start 22 januari
  • Övningsdatum: 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2, 2/3, 5/3
  • Inspelningsdatum med SVT:  Söndag 12 mars kl 9-12 preliminärt. 
  • Sänds i SVT den 23 april
  • Vi sjunger på svenska och samiska (vi får hjälp med uttalet)
  • I samarbete med Såkhie, Umeå sameförening

Projekt 2: Vårkonsert med tema "Tro, hopp och kärlek"

  • Start 26 mars. Vårkonsert i Backens kyrka 21 maj.
  • Tro, hopp och kärlek - sånger som kretsar kring dessa välkända teman. Låtar av Stefan Nilsson, Kent, Sonja Aldén, Robert Broberg, John Denver, Ted Gärdestad, Jonas Gardell m fl.
  • Övningsdatum: 26/3, 2/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.