I pergolan på Norra kyrkogården kan man hålla begravning utomhus
Foto: Josefin Högberg

Norras pergola

Under sommarsäsongen kan ni ha begravningsceremonin utomhus. Boka vår pergola på Norra kyrkogården.

Om ni önskar hålla begravningsceremoni utomhus kan ni boka Norras pergola. Den ligger bakom minneslunden på Norra kyrkogården. Ett enklare tak i segelduk ger solskydd till kistan eller urnan, den som håller i begravningen samt eventuella musiker. Vi ställer ut ett par bänkar för de gäster som behöver sitta ned. Mikrofon för officiant finns. Om det regnar kan ceremonin flyttas in i Heliga korsets kapell. Tänk på att max-antalet i Heliga korsets kapell är 50 personer (pga covid-restriktioner).

OBS! Norras pergola kan endast bokas under sommarsäsongen, innan det blir snö och is.

Boka tid och plats för begravning

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid: helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå
Postadress: Umeå pastorat, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Har du frågor om våra kyrkogårdar eller frågor om gravplatser?

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen, se uppgifter nedan.

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon 090-200 25 20 (helgfria vardagar 10-12 och 13-14.30)
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Besökstid 10-12 och 13-14.30 (helgfria vardagar)

Postadress Kyrkogårdsexpeditionen, Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr.