I pergolan på Norra kyrkogården kan man hålla begravning utomhus
Foto: Josefin Högberg

Norras pergola

Under sommarsäsongen kan ni ha begravningsceremonin utomhus. Boka vår pergola på Norra kyrkogården.

Om ni önskar hålla begravningsceremoni utomhus kan ni boka Norras pergola. Den ligger bakom minneslunden på Norra kyrkogården. Ett enklare tak i segelduk ger solskydd till kistan eller urnan, den som håller i begravningen samt eventuella musiker. Det finns även ett par bänkar för gäster som behöver sitta ned. Mikrofon för officiant finns. Om det regnar kan ceremonin flyttas in i ett av kapellen.

Pergolan kan endast bokas under sommarhalvåret. 2022 är pergolan öppen från 23 maj till och med vecka 34.

(Datumen för när pergolan öppnar och stänger kan variera från år till år beroende på markförhållandena.)

Boka tid och plats för begravning

Telefontid: 090-200 26 00, helgfri måndag-torsdag kl 10-12, 13-15
Besökstid: Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå
Postadress: Umeå pastorat, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Planera en begravning

När en anhörig ska begravas är det ofta rätt många val att göra. Så långt det är möjligt ska den avlidnes önskemål uppfyllas, annars beslutar närmast anhöriga.

När någon dör

Mötet med döden utgör en av människans svåraste livskriser.

Kyrkogårdarna i Umeå och Tavelsjö

Våra kyrkogårdar

Här finns vägbeskrivning och fakta om kyrkogårdarna i Umeå och Tavelsjö: Norra kyrkogården på Sandbacka, Västra kyrkogården Väst på stan, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård, Tavelsjö gamla samt Tavelsjö nya kyrkogård.

Ett gravkors i järn på en kyrkogård.

Gravsättning, gravar och gravrätt

Här kan du läsa om vilka gravtyper - gravskick - som finns på Umeås kyrkogårdar och vad de olika gravskicken innebär.

Har du frågor om våra kyrkogårdar eller frågor om gravplatser?

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen, se uppgifter nedan.

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon 090-200 25 20 (helgfria vardagar 10-12 och 13-14.30)

Avvikande öppettider december:
tisdag 27 december - endast telefon, ej besök