Enskilda samtal om livets alla frågor

Ibland kan livet kännas tungt. Men det finns alltid hopp. Någon att prata med. Enskilda samtal är kostnadsfria och kan även genomföras över telefon och digitala kanaler.

När du akut behöver någon att prata med

• Vardagar, kl 8.00-16.00 (15/5-31/8: 8.00-15.00) kan du ringa Svenska kyrkan i Umeås växel, telefon 090-200 25 00 och be att få tala med en präst eller diakon.
  • Alla dagar, kl 21.00-6.00 kan du ringa 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Läs mer om öppettider och fler sätt att komma i kontakt med jourhavande präst här. Där finns också en finsk telefonjour och ett samiskt krisnätverk.

Enskilda samtal med präst eller diakon

Vill du prata med någon om hur du har det just nu, om livets stora frågor, om en kris eller förlust som du går igenom eller något annat som tynger dig? Vi finns här när du behöver prata med någon utomstående, få tröst eller hitta styrka i svåra situationer. Präster och diakoner är erfarna lyssnare och samtalspartners.

• Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.
  • Du kan kontakta oss, oavsett tro eller kyrkotillhörighet.
  • Enskilda samtal är kostnadsfria.

Så här gör du:

Du kan också kontakta oss om du vill delta i en andakt, bibelläsning eller bön?
Eller om du längtar efter kontakt med en församling och vill hjälpa till med något inom kyrkans diakoni.

Behöver du en plats att bara vara eller ett sammanhang att få höra till?

Du är också välkommen till en av våra kyrkor för att fira gudstjänst eller bara sitta ner och finnas till en stund, vila själen och samla energi.