Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Enskilda samtal om livets alla frågor

Ibland kan livet kännas tungt. Men det finns alltid hopp. Någon att prata med, en axel att luta sig mot. Enskilda samtal är kostnadsfria.

När du akut behöver någon att prata med

• Vardagar, kl 8.00-16.00 (15/5-31/8: 8.00-15.00) kan du ringa Svenska kyrkan i Umeås växel, telefon 090-200 25 00 och be att få tala med en präst eller diakon.
  • Alla dagar, kl 21.00-6.00 kan du ringa 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning.Läs mer om öppettider och fler sätt att komma i kontakt med jourhavande präst här.Där finns också en finsk telefonjour och ett samiskt krisnätverk.

Enskilda samtal med präst eller diakon

Vi finns här när du behöver prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka i svåra situationer. Präster och diakoner är erfarna lyssnare och samtalspartners.

• Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.
  • Du kan kontakta oss, oavsett tro eller kyrkotillhörighet.
  • Enskilda samtal är kostnadsfria.
  • Kontakta en diakon eller präst i din kyrka, här finns kontaktuppgifter, eller ring vår växel 090-200 25 00.

Kanske behöver du stöd för att komma vidare i livet efter en kris eller när livet kört ihop sig? Känner du dig ensam eller har du förlorat någon som stod dig nära? Vill du prata om livsfrågor? Vill du delta i en andakt, bibelläsning eller bön?
Eller längtar du efter kontakt med en församling eller vill hjälpa till med något inom kyrkans diakoni?

Ekonomisk rådgivning i Umeå

Boka tid på telefonnummer 090-200 26 97
Telefontider: måndag kl 9-10 och onsdag kl 13-14

Vill du ge en gåva till diakonalt stöd?

Swishnummer 123-584 6050

Behöver du en plats att bara vara eller ett sammanhang att få höra till?

Du är också välkommen till en av våra kyrkor för att fira gudstjänst eller bara sitta ner och finnas till en stund, vila själen och samla energi.