Kyrkogårdsarbetare. Vikariat.

Vi söker nu en kunnig och självständig kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde. Är det du?

Begravningsverksamheten i Umeå

Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Om arbetet

Tjänsten är ett vikariat från 2021-02-01 tom 2021-04-30 och är förlagd till Backens arbetsområde som består av Backen, Röbäck och Tavelsjö kyrkogårdar. Huvudsakliga arbetsuppgifter är sedvanliga arbetsuppgifter förekommande på kyrkogård samt administration. Arbetet innehåller även städning, samt en del tyngre och enformiga moment som ställer krav på en god fysik. I tjänsten ingår även att möta närstående och tjänstgöra vid begravning och urnsättning.

Om dig

Vi söker dig som är självgående och ansvarstagande, tar initiativ och har god samarbetsförmåga. Du har en god social kompetens och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är en positiv och flexibel problemlösare och har både kunskap och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Krav för tjänsten

·       Minst gymnasial utbildning, gärna inom trädgård/naturbruk.
·       Erfarenhet av grönyteskötsel/kyrkogårdsskötsel.
·       B-körkort
·       Datorvana och administrativ erfarenhet

Meriterande

·       Grundläggande kunskap i Svenska Kyrkans interna system för begravningsverksamheten såsom Aveny gravbok, Aveny my carta, Aveny bisättningsjournal
·       Hjullastarbehörighet/motorsåg/röjsåg
·       Erfarenhet av att tjänstgöra vid begravningar, gravsättningar och urnsättningar

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på tre månader, från 1 februari 2021 till den 30 april 2021. Tjänsten avser en sysselsättningsgrad på 60% februari och mars samt 100% i april med möjlighet till förlängning som säsongsarbetare.

För mer information om tjänsten kontakta:

Kyrkogårdsföreståndare Malin Eriksson e-post: malin.eriksson@svenskakyrkan.se tel: 090-200 2578

Facklig företrädare

Emelie Persson, Kommunal, e-post: emelie.persson@kommunal.se,
tel: 010-442 96 62

Instruktioner för ansökan

Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se senast den 25 januari. Ange "Kyrkogårdsarbetare” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i tolv kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.

Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.

Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan!