Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lokaler för begravningar

En begravning kan hållas på många olika platser. Alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till en kostnadsfri lokal för begravningsceremoni när de avlidit. Här kan du läsa mer om de lokaler som kyrkogårdsförvaltningen i Umeå erbjuder.

Det finns fem kapell i Umeå för begravningsceremonier. Två av kapellen kan även användas som neutrala begravningslokaler. Som neutral lokal finns även paviljongen vid Backens prästgård, och för större sällskap en lokal i Ersboda Folkets hus. Hyran av dessa kapell och lokaler finansieras av begravningsavgiften och innebär därför ingen kostnad för dödsbo eller anhöriga, under förutsättning att den avlidne var folkbokförd i Sverige.

Begravningsceremonier kan självklart även hållas på andra platser och i olika religiösa samfunds lokaler. Dessa lokaler har inte kyrkogårdsförvaltningen ansvar för och eventuella kostnader får därför dödsboet eller de anhöriga stå för.

Ceremonilokaler utan religiösa symboler

Kapell med kristna symboler

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider 10-12 och 13-14.30, måndag-fredag 

 

Avvikande öppettider februari:
onsdag 19 februari:  stängt

 

Telefon 090-200 25 20
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se 

 

Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr
Postadress Box 525, 901 10 Umeå