Lokaler för begravningar

En begravning kan hållas på många olika platser. Alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till en kostnadsfri lokal för begravningsceremoni när de avlidit. Här kan du läsa mer om de lokaler som kyrkogårdsförvaltningen i Umeå erbjuder.

Det finns fem kapell i Umeå för begravningsceremonier. Två av kapellen kan även användas som neutrala begravningslokaler. Som neutral lokal finns även paviljongen vid Backens prästgård, och för större sällskap en lokal i Ersboda Folkets hus. Hyran av dessa kapell och lokaler finansieras av begravningsavgiften och innebär därför ingen kostnad för dödsbo eller anhöriga, under förutsättning att den avlidne var folkbokförd i Sverige.

Begravningsceremonier kan även hållas på andra platser och i olika religiösa samfunds lokaler. Dessa lokaler har inte kyrkogårdsförvaltningen ansvar för och eventuella kostnader får därför dödsboet eller de anhöriga stå för.

Ceremonilokaler utan religiösa symboler

Kapell med kristna symboler

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider vardagar 10-12 och 13-14.30

För att minska smittorisken uppmanar vi till att kontakta oss via telefon eller e-post.

Telefon 090-200 25 20
E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se