Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Lokaler för begravningar

En begravning kan hållas på många olika platser. Alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till en kostnadsfri lokal för begravningsceremoni när de avlidit. Här kan du läsa mer om de lokaler som kyrkogårdsförvaltningen i Umeå erbjuder.

Det finns fem kapell i Umeå för begravningsceremonier. Ett av kapellen har inga fasta religiösa symboler och kan även användas som neutral lokal. Som neutral lokal finns även paviljongen vid Backens prästgård, och för större sällskap en lokal i Ersboda Folkets hus. Hyran av dessa kapell och lokaler finansieras av begravningsavgiften och innebär därför ingen kostnad för dödsbo eller anhöriga, under förutsättning att den avlidne var folkbokförd i Sverige.

Begravningsceremonier kan självklart även hållas på andra platser och i olika religiösa samfunds lokaler. Dessa lokaler har inte kyrkogårdsförvaltningen ansvar för och eventuella kostnader får därför dödsboet eller de anhöriga stå för.

Ceremonilokaler utan religiösa symboler

Kapell med kristna symboler

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider: 10.00-12.00 och 13.00-14.30, måndag-fredag