Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Aktuellt på våra kyrkogårdar

OKTOBER - Under hösten 2018 kommer samtliga gravar på Röbäcks kyrkogård att få nya gravnummer. Kyrkogården kommer att delas in i kvarter. Det gör vi gör att det ska bli enklare för dig som besökare att hitta på kyrkogården. Berörda gravrättsinnehavare kontaktas via post när omnumreringen är slutförd. 

Omnumreringen av den grav du är gravrättsinnehavare för påverkar inte på något sätt din gravrätt eller dina eventuella skötselbeställningar.

Ändring av gravnummer

OKTOBER - Under hösten 2018 kommer samtliga gravar på Röbäcks kyrkogård att få nya gravnummer. Kyrkogården kommer att delas in i kvarter. Det gör vi gör att det ska bli enklare för dig som besökare att hitta på kyrkogården. Berörda gravrättsinnehavare kontaktas via post när omnumreringen är slutförd. Omnumreringen av den grav du är gravrättsinnehavare för påverkar inte på något sätt din gravrätt eller dina eventuella skötselbeställningar.

OKTOBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda.  Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen!
Om vi inte får kontakt med någon intressent kan de skyltade gravplatserna komma att betraktas som återlämnade till huvudmannen.

Gravar utan innehavare

OKTOBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda. Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen! Om vi inte får kontakt med någon intressent kan de skyltade gravplatserna komma att betraktas som återlämnade till huvudmannen.

21 AUGUSTI - Under september kommer vi att arbeta med att ta upp sommarblommor, förbättra jorden och gödsla. Vi ber dig som har beställt skötsel av oss att vänta med höstsmyckning av graven till dess att vi är klara med höstarbetet. Vi räknar med att vara klara den 30 september.

Höststädning

21 AUGUSTI - Under september kommer vi att arbeta med att ta upp sommarblommor, förbättra jorden och gödsla. Vi ber dig som har beställt skötsel av oss att vänta med höstsmyckning av graven till dess att vi är klara med höstarbetet. Vi räknar med att vara klara den 30 september.

FEBRUARI - Vi skickar ut fakturor som gäller hela 2018 års beställningar av penséer, rosor, ljung, kransar, granrisbuketter och ljus. Tidigare år skickade vi en faktura på våren och en på hösten, men nu är vår- och höstprodukter samlade på en faktura i början av året.

Vi skickar även ut erbjudanden på tjänsterna sommarplantering och grundskötsel. Eftersom detta är erbjudanden och inte fakturor kommer de i separata brev. Vi hoppas kunna skicka allt i samma brev inför nästa säsong.

Fakturor för skötsel och plantering 2018

FEBRUARI - Vi skickar ut fakturor som gäller hela 2018 års beställningar av penséer, rosor, ljung, kransar, granrisbuketter och ljus. Tidigare år skickade vi en faktura på våren och en på hösten, men nu är vår- och höstprodukter samlade på en faktura i början av året. Vi skickar även ut erbjudanden på tjänsterna sommarplantering och grundskötsel. Eftersom detta är erbjudanden och inte fakturor kommer de i separata brev. Vi hoppas kunna skicka allt i samma brev inför nästa säsong.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider: 10.00-12.00 och 13.00-14.30, helgfria vardagar 

Avvikande öppettider i oktober:
onsdag 3/10 öppet 13.00-14:30
torsdag 11/10 öppet 13.00-14:30

Telefon: 090-200 25 20
Epost: umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se 

Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 2 tr
Postadress: Box 525, 901 10 Umeå