Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Aktuellt på våra kyrkogårdar

OKTOBER - Nu är det höst på kyrkogårdarna och vattnet är avstängt för säsongen.

Vatten på kyrkogårdarna

OKTOBER - Nu är det höst på kyrkogårdarna och vattnet är avstängt för säsongen.

SEPTEMBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda.  Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen!

Gravar utan innehavare

SEPTEMBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda. Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen! Om vi inte får kontakt med någon intressent kan de skyltade gravplatserna komma att betraktas som återlämnade till huvudmannen.

14 AUGUSTI - Under september kommer vi att arbeta med att ta upp sommarblommor och städa kyrkogården inför hösten. Vi ber dig som har beställt skötsel av oss att vänta med höstsmyckning av graven till dess att vi är klara med höstarbetet. Efter 1 oktober räknar vi med att ha slutfört arbetet och du kan börja plantera höstväxter.

Höststädning

AUGUSTI - Under hösten 2019 kommer vi att genomföra en ombyggnation i Röbäcks minneslund. Vi strävar efter att skapa en rofylld plats för stillhet och eftertanke. Nuvarande väderskydd och utrymme för blommor och ljus kommer att ersättas med bänkar och smyckningsplats som bättre harmonierar med omkringliggande miljö. Ombyggnationen kommer inte att ske på mark där urnsättning skett. Har du frågor är du välkommen att vända dig till kyrkogårdsexpeditionen, telefon 090-200 25 20 (vardagar 10-12 och 13-14.30).

Vi bygger om i Röbäcks minneslund

APRIL - Flera äldre, sjuka träd som kan innebära en säkerhetsrisk kommer under året att fällas på Norra kyrkogården. Detta ingår i en trädvårdsplan med tillstånd från Länsstyrelsen. Arbetet påbörjas i april 2019. Vi kommer att börja med återplantering av träd under sommaren 2019. Om du har frågor är du välkommen att kontakta kyrkogårdsföreståndare AnnaKarin Danielsson, telefon 090-200 25 50.

Trädfällning på Norra kyrkogården

Kyrkogårdsexpeditionen