Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Aktuellt på våra kyrkogårdar

APRIL - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda.  Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen!

Gravar utan innehavare

APRIL - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda. Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen! Om vi inte får kontakt med någon intressent kan de skyltade gravplatserna komma att betraktas som återlämnade till huvudmannen.

APRIL - Flera äldre, sjuka träd som kan innebära en säkerhetsrisk kommer under året att fällas på Norra kyrkogården. Detta ingår i en trädvårdsplan med tillstånd från Länsstyrelsen. Arbetet påbörjas i april 2019. Vi kommer att börja med återplantering av träd under sommaren 2019. Om du har frågor är du välkommen att kontakta kyrkogårdsföreståndare AnnaKarin Danielsson, telefon 090-200 25 50.

Trädfällning på Norra kyrkogården

FEBRUARI - Under våren 2019 kommer samtliga gravar på Västra kyrkogården att få nya gravnummer. Kyrkogården kommer att delas in i fyra nya kvarter. Tidigare har det varit ett stort antal mindre kvarter och gravnumren har inte varit placerade i kronologisk ordning. Omnumreringen och den nya kvartersindelningen genomförs för att det ska bli enklare för dig som besökare och för personal att hitta på kyrkogården. Berörda gravrättsinnehavare kontaktas via post när omnumreringen är slutförd. Ny orienteringskarta kommer att sättas upp på kyrkogården. Omnumreringen av den grav du är gravrättsinnehavare för påverkar inte på något sätt din gravrätt eller dina eventuella skötselbeställningar.

Ändring av gravnummer på Västra kyrkogården

Fakturor för skötsel och plantering 2019

JANUARI - Vi skickar ut fakturor som gäller hela 2019 års beställningar av penséer, rosor, ljung, kransar, granrisbuketter och ljus. Tidigare år skickade vi en faktura på våren och en på hösten, men nu är vår- och höstprodukter samlade på en faktura i början av året. Vi skickar även ut erbjudanden på tjänsterna sommarplantering och grundskötsel. Eftersom detta är erbjudanden och inte fakturor kommer de i separata brev.

Ändring av gravnummer på Röbäcks kyrkogård

OKTOBER - Under hösten 2018 kommer samtliga gravar på Röbäcks kyrkogård att få nya gravnummer. Kyrkogården kommer att delas in i kvarter. Det gör vi för att det ska bli enklare för dig som besökare att hitta på kyrkogården. Berörda gravrättsinnehavare kontaktas via post när omnumreringen är slutförd. Nya orienteringskartor kommer att sättas upp på kyrkogården. Omnumreringen av den grav du är gravrättsinnehavare för påverkar inte på något sätt din gravrätt eller dina eventuella skötselbeställningar.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider 10-12 och 13-14.30, måndag-fredag