Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Aktuellt på våra kyrkogårdar

Fakturor för skötsel och plantering 2019

JANUARI - Vi skickar ut fakturor som gäller hela 2019 års beställningar av penséer, rosor, ljung, kransar, granrisbuketter och ljus. Tidigare år skickade vi en faktura på våren och en på hösten, men nu är vår- och höstprodukter samlade på en faktura i början av året. Vi skickar även ut erbjudanden på tjänsterna sommarplantering och grundskötsel. Eftersom detta är erbjudanden och inte fakturor kommer de i separata brev.

27 DECEMBER - Är du 18 år eller äldre och gillar att arbeta praktiskt utomhus? Nu är det möjligt att söka anställning för säsongen 2019 på Umeås kyrkogårdar! Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

Sommarjobb på kyrkogårdarna

1 NOVEMBER - Nu är höstplanteringen färdigställd på våra kyrkogårdar. Sista beställningsdag för ljung, vinterkrans samt gran- och tallrisbukett har passerat. Givetvis kan du som har planteringsyta men inte beställt höstplantering själv dekorera graven innan tjälen kommer. Tändning av gravljus är möjligt att beställa året om.

Höstplantering klar

Ändring av gravnummer

OKTOBER - Under hösten 2018 kommer samtliga gravar på Röbäcks kyrkogård att få nya gravnummer. Kyrkogården kommer att delas in i kvarter. Det gör vi gör att det ska bli enklare för dig som besökare att hitta på kyrkogården. Berörda gravrättsinnehavare kontaktas via post när omnumreringen är slutförd. Omnumreringen av den grav du är gravrättsinnehavare för påverkar inte på något sätt din gravrätt eller dina eventuella skötselbeställningar.

OKTOBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda.  Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen!

Gravar utan innehavare

OKTOBER - Flera gravar på våra kyrkogårdar saknar innehavare. Vi har satt ut skyltar på de gravar som är berörda. Om det finns en skylt på en grav du brukar besöka - kontakta kyrkogårdsexpeditionen! Om vi inte får kontakt med någon intressent kan de skyltade gravplatserna komma att betraktas som återlämnade till huvudmannen.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider: 10.00-12.00 och 13.00-14.30, måndag-fredag