En person sitter på golvet och håller en träpinne över en guldig skål.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Kontemplativ bönegrupp i Backens kyrka

Tisdagar kl 18–19.30 udda veckor. I den kontemplativa bönen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Inga förkunskaper behövs. Vårterminen pågår 17/1–9/5 (inte 28/3).

I den kontemplativa bönen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Vi ger kroppen möjlighet till en grundläggande avspänning som frigör en likaledes avspänd andning. I denna vakna vila har vi möjlighet att komma i kontakt med det inre centrum av stillhet som bor i vårt djup. Där är vi, i oss själva, inför Gud som både söker oss och finner oss där vi själva är. Öppen grupp. Ingen föranmälan och inga förkunskaper.

Vi mediterar 2 x 20 minuter med inledningsord och meditativ gång mellan passen. Du kan sitta med ett utav passen eller båda. 

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.