Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon:+46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Internationella gruppen i Tegs församling

Vill du lära dig mer om den världsvida kyrkan och dess arbete? Gå med i internationella gruppen. Vi träffas cirka tre gånger per termin i Tegs kyrka.

Vill du:

• delta i volontärarbete kring internationella kyrkliga frågor.
  • få kunskap om den världsvida kyrkan och dess arbete.
  • arbeta med mission och insamling.
  • delta i utbildningsdagar anordnade av stiftet.
  • arbeta för att sprida information och kunskaps om kyrkans internationella arbete till exempel uppmärksamma de årliga faste- och julkampanjerna.

Då är internationella gruppen något för dig! Vi träffas tisdagskvällar kl 17.30 cirka tre gånger per termin då vi förbereder och planerar vårt arbete.  Under advent gör vi presentpåsar och säljer på Gammlia julmarknad och under vårens fasta anordnar vi en brunch en söndag efter gudstjänsten i Tegs församlingsgård.

När det tas upp kollekt i gudstjänst till det internationella arbetet är någon ur gruppen med och talar för kollekten. En träff per termin ägnar vi åt fördjupning, till exempel genom att samtala om kyrkans internationella diakoni- och missionsarbete eller bjuder in någon som får berätta.

Vill du vet mer eller gå med? Kontakta Maria, se kontakuppgifter nedan.

Vår vänförsamling i Lindi

En viktig del i det internationella arbetet är kontakter och kunskapsutbyte med andra delar av den världsvida kyrkan. Tegs församling har därför en vänförsamling i Lindi, Tanzania.

I januari 2008 och januari 2013 reste en grupp från församlingen till Lindi och i mars 2010 besökte de oss i Umeå.

För mer information och anmälan, kontakta

Maria Westerlund

Svenska kyrkan i Umeå