Svenska kyrkan i Umeå

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Innersjö-Degersjö missionshus

I sluttningen ner mot Bjännsjön ligger missionshuset, en före detta skola. Här hålls missionsauktion, julgransplundring och fettisdagsfest varje år. Tegs församling firar också gudstjänster här några gånger per år.

Om Innersjö-Degersjö missionshus

Huset byggdes 1913 som skola med intag vartannat år. När EFS föreningen bildades 1933 fick man använda skolan som gudstjänstlokal. 1937 lades skolan ner och eleverna flyttades till Djäkneböle skola istället. Missionsföreningen övertog då huset och det har sedan dess använts som samlingslokal både för EFS och för de boende i byarna.

Föreningen har idag 12 medlemmar och Sigvard Johansson har varit ordförande i EFS föreningen i sjuttio år, ett svårslaget rekord. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan.  I kyrksalen finns en tramporgel och i köket finns spis, ingen kyl.

Kyrksalen rymmer ca 70 sittande personer och samlingssalen rymmer ca 50 personer för fika.

Hitta till Innersjö-Degersjö missionshus

Innersjö/Degersjö missionshus är en del av Tegs församling

Innersjö/Degersjö missionshus

E-post  Tegs församling