Foto: Lina Eriksson

Innersjö-Degersjö missionshus

I sluttningen ner mot Bjännsjön ligger missionshuset, en före detta skola. Här hålls missionsauktion, julgransplundring och fettisdagsfest varje år. Tegs församling firar också gudstjänster här några gånger per år.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.

En alternativ adventskalender

Ljuset lyser i mörkret

Aktuella och kommande arrangemang

Konserter och musik i kyrkan

December bjuder på ett brett konsertprogram i Umeås kyrkor. Välkommen på traditionella julkonserter, körsång, Luciatåg, carols och gospel. De allra flesta är gratis.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen byter plats under hösten. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

P.S.UNG

Personlig samtalsmottagning för dig mellan 13 och 25 år. Öppet för alla oavsett tro, kön eller sexuell läggning.

Om Innersjö-Degersjö missionshus

Huset byggdes 1913 som skola med intag vartannat år. När EFS föreningen bildades 1933 fick man använda skolan som gudstjänstlokal. 1937 lades skolan ner och eleverna flyttades till Djäkneböle skola istället. Missionsföreningen övertog då huset och det har sedan dess använts som samlingslokal både för EFS och för de boende i byarna.

Föreningen har idag 12 medlemmar och Sigvard Johansson har varit ordförande i EFS föreningen i sjuttio år, ett svårslaget rekord. Missionshuset ligger i Tegs församling.

Missionshuset går bra att hyra för t ex dop, vigsel och andra alkoholfria sammankomster, se kontaktperson nedan.  I kyrksalen finns en tramporgel och i köket finns spis, ingen kyl.

Kyrksalen rymmer ca 70 sittande personer och samlingssalen rymmer ca 50 personer för fika.

Hitta till Innersjö-Degersjö missionshus

Innersjö/Degersjö missionshus ligger i Tegs församling

Innersjö/Degersjö missionshus

Kontaktperson Sigvard Johansson 076-109 38 51 (EFS Innersjö)

Koordinater
Latitud 63.808258
Longitud 19. 981295
Klicka här för att se en karta>

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.

Tegs kyrka

Den karaktäristiska kyrkan med sin församlingsgård har sedan den stod färdig 1969 varit en samlingsplats för såväl Tegsbor som olika föreningar i Umeå. Olika kulturella uttryck, öppen barn-, familje- och ungdomsverksamhet samt verksamhet för äldre är uttryck för det.

Tegs kyrka

Tegs församling

Tegs församling på södra sidan av Ume älv består av både landsbygd och tätort. Gudstjänster firas och verksamhet bedrivs i tre kyrkor och sex missionshus samt i Kyrkans Hus i Yttersjö.

Gudstjänst hemma

Fira andakt här varje söndag kl 10. Andakterna kommer från Umeå, Vännäs-Bjurholm, Bygdeå, Nordmaling, Holmsund, Sävar-Holmön och Hörnefors.

Håll koll på vad som händer

Du behövs!

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Som att engagera dig som volontär, ge en gåva och bli medlem i Svenska kyrkan.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.