Meny

Hjälp att handla? Samtal via telefon? Följeslagare och promenadsällskap under trygga former?

Du som är äldre/tillhör en riskgrupp och vistas hemma på grund av coronavirus kan få hjälp och stöd. Du kan kostnadsfritt få hjälp att handla eller hämta medicin, social kontakt via telefon och följeslagare samt promenadsällskap under trygga former. Välkommen att höra av dig!

Ring 090-16 64 72, vardagar kl 10–12, eller mejla: tillsammans@umeakretsen.se

Telefonen är bemannad hela sommaren.

Volontärer eller kyrkans personal kommer aldrig att be dig att lämna ut kontanter, betalkort eller kortkoder.

Vill du vara volontär? Mejla umea.diakonicentral@svenskakyrkan.se

Erbjudande om stöd är ett samarbete mellan Röda Korset Umeåkretsen, Svenska kyrkan, Frivilligcentralen och Umeå stadsmission. Läs mer på Umeå kommun.

I Sävarådalen arbetar Sävar-Holmöns församling tillsammans med Sävar IK, Sävaråkyrkan och EFS för att organisera hjälpen.