Hjälp att handla mat eller hämta medicin? Någon att prata med eller promenadsällskap?

Tack för att du använt ”Tillsammans i Umeå". Nu har samordningen och telefonnumret stängt, så kontakta kyrkan, Röda korset eller Frivilligcentralen direkt om du behöver hjälp.

Samordningen stängde den sista maj 2021. Då hoppas vi att de flesta fått vaccin och kan göra sina egna ärenden. Du som behöver praktisk hjälp eller samtal får gärna kontakta Svenska kyrkan, Röda korset, Frivilligcentralen eller Umeå stadsmission direkt via våra vanliga kanaler. 

Du som är äldre/tillhör en riskgrupp och vistas hemma på grund av coronavirus kan få hjälp och stöd. Du kan kostnadsfritt få hjälp att handla eller hämta medicin, social kontakt via telefon och följeslagare samt promenadsällskap under trygga former. Välkommen att höra av dig!

Volontärer eller kyrkans personal kommer aldrig att be dig att lämna ut kontanter, betalkort eller kortkoder. 

Erbjudande om stöd är ett samarbete mellan Röda Korset Umeåkretsen, Svenska kyrkan, Frivilligcentralen och Umeå stadsmission. Läs mer på Umeå kommun.

I Sävarådalen arbetar Sävar-Holmöns församling tillsammans med Sävar IK, Sävaråkyrkan och EFS för att organisera hjälpen. 

Diakonicentralen

Här hjälper vi dig att hjälpa och att få hjälp. Vårt fokus är omsorgen om människan och tron på den egna förmågan till förändring. Vi finns här för stöd och råd.