Ge fler julklappar

Inför julen finns det familjer i Umeå som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Det kan också vara mor- eller farföräldrar som vill kunna ta emot barn och barnbarn för julfirande. Sedan några år har diakoner i Umeå därför arbetat för ”en värdig jul”.

Kyrkans diakoner möter många människor som behöver stöd och hjälp. Men som tur är även många människor som vill ge och kan dela med sig! 

Du som vill skänka en gåva

Swisha din gåva till nummer: 123 651 00 28
Eller via bankgiro 602-43 84 Umeå Pastorat. Märk gåvan: Ge fler julklappar

Diakonerna omvandlar varenda krona till presentkort. Inget går till omkostnader. 
Presentkorten delas sedan ut till de som behöver.

Du som behöver hjälp inför julen

I år måste alla boka en tid för ett personligt besök i någon av Umeås kyrkor. Besöken kommer att ske den 12-16 december. 

Du bokar en tid via den ekonomiska rådgivningen. Tidsbokningen är öppen mellan den 2 november och 5 december. Tel 090-200 26 97.
Telefontid: måndagar kl. 9.00–10.00 och onsdagar kl. 13.00–14.00. 

Ta med intyg på att du är folkbokförd inom Svenska kyrkan i Umeå (Umeå stads församling, Umeå Maria församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Ålidhems församling,Tavelsjö församling). Intyg kan vara hyresavi eller liknande. Ta även med giltig legitimation.

Närbild på en hög med utländska mynt.

Ekonomisk rådgivning

Alla människor kan ha bekymmer med sin ekonomi någon gång i livet. Prata med oss om dina rättigheter och vilka stöd som finns.

Stort tack till dig och alla Umebor som bidrog förra året, vi hoppas på stöd av er i år igen.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.