Ge fler julklappar

Inför julen finns det här i Umeå familjer som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Det kan också vara mor- eller farföräldrar som lever på existensminimum och som vill kunna ta emot sina barn och barnbarn för gemensamt julfirande. Sedan några år har vi diakoner i Umeå därför arbetat för ”en värdig jul”.

Kyrkans diakoner möter många människor som behöver stöd och hjälp. Men som tur är även många människor som vill ge och kan dela med sig!
Gör så här om du vill bli en av dem:

Swisha en gåva

Du kan swisha din gåva till nummer: 123 651 00 28
Diakonerna omvandlar de gåvor som swishats in till presentkort.

Alla presentkort delas sedan ut till de som behöver. Tillsammans kan vi skapa en värdig jul för fler!

Köp presentkort

Köp ett eller flera presentkort på valfritt belopp:

I en ICA-butik
I en Coop-butik

Lämna det/dem så snart som möjligt till
Umeå stads kyrka vardagar mellan kl 10-16, hos vaktmästare som oftast finns på plats.

Du som behöver hjälp inför julen

Om du behöver ett bidrag för att kunna fira jul, är du välkommen att besöka oss på diakonicentralen på Skolgatan 75 i Umeå. (Umeå stads församlingsgård, ingång från Skolgatan.) Måndag 13 december till fredag 17 december 13.00–15.00 dessutom tisdag 14 december och torsdag 16 december 17.00–19.00.
Ta med intyg på att du är folkbokförd inom Svenska kyrkan i Umeå (Umeå stads församling, Umeå Maria församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Ålidhems församling,Tavelsjö församling). Intyg kan vara hyresavi eller liknande. Ta även med giltig legitimation.

Umeå Maria församling

Myemma Nilsson 090-200  27 87

Tegs församling

Maria Westerlund 090-200 29 53

Umeå landsförsamling och Tavelsjö

Ingemar Grahn 090-200 28 15

Ålidhems församling

LenaMarie Öfjäll 090-200 26 13

Umeå stadsförsamling

Centrala stan: Anna Saxin 090-200 26 08
Ersboda: Åse Lindegren 090-200 26 77
Ersboda: Kersti Sundkvist 090-200 26 76

Stort tack till dig och alla Umebor som bidrog förra året, vi hoppas på stöd av er i år igen.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

Under advent och jul sjuder våra kyrkor av aktiviteter. Det är allt från luciatåg, levande julkrubbor och julfiranden till konserter, gudstjänster och midnattsmässor.