Oberoende anhörig i Grisbackakyrkan

En torsdag i månaden kl 19-21. Temakvällar för dig som är oberoende anhörig till person med psykisk ohälsa och/eller missbruk. Välkommen till våra öppna kvällar där vi samtalar utifrån olika teman och dricker te tillsammans. Vårens träffar: 26/1, 23/2, 23/3, 20/4, 18/5 och 15/6.

26/1 Min förväntan
23/2 Jag vägrar skämmas
23/3 Jag hoppas
20/4 Jag är huvudpersonen i mitt liv
18/5 Jag kan släppa taget
15/6 Jag vågar ha tillit

Har du frågor?

Kontakta Harry Gustafsson 070-245 02 59
eller Marie, se nedan. 

Varifrån kommer namnet Oberoende anhörig?
Oberoende anhörig är en öppen verksamhet som funnits sedan flera år tillbaka i Grisbackakyrkan. Den vänder sig till personer som är anhöriga till personer med missbruk och/eller psykisk ohälsa.

Anledningen till varför verksamheten heter just Oberoende anhörig är för att vi vill ha tydligt fokus och inriktning på den anhöriges eget liv. Tanken är att människor med liknande livserfarenheter ska få ses och samtala utifrån olika teman, med sikte på hur man som anhörig kan få leva fria liv, oberoende av en närståendes problematik.

Vi möts för att samtala över ett gemensamt tema och ser vart samtalen för oss. Efter en stund pausar vi för att dricka te och fika tillsammans.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Varje vecka firas gudstjänster runt om i Umeås kyrkor. Du är alltid välkommen! Under året infaller också många viktiga högtider i kyrkan.