Svenska kyrkan i Umeå

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Dopkalas

Hurra! På Kyndelsmässodagen den 4 februari inbjuds alla i Umeå som döptes 2017 till dopkalas. Alla är välkomna att fira dopet.

Söndag den 4 februari är det dags att fira dig och alla andra i Umeå som döptes under 2017. Då får du också hämta din doptavla som församlingen fått glädjas över en tid, läs mer om den nedan. Vi börjar med barnvänlig gudstjänst med sång och musik som förknippas med dopet. Kalaset är öppet för alla så ta gärna med dem du önskar.

Backens kyrka - Gudstjänst med små och stora kl 11.00
Efteråt bjuds det på fika.

Ersbodakyrkan - Gudstjänst och dopkalas kl 11.00
Barnkören medverkar. Efteråt bjuds det på korv med bröd och glass.
Berätta gärna för oss om ni kommer så att vi kan förbereda på bästa sätt. Therese Hamrén, 090-200 26 83

Ersmarkskyrkan - Skattengudstjänst med barnkören VIP kl 10.00
Efteråt bjuds det på tårtkalas. Kalaset är öppet för alla så ta gärna med dem du önskar.

Mariakyrkan - Gudstjänst med stora och små kl 10.00
Efteråt bjuds det på kyrkfika. Anmälan till fikat senast tisdag 29/1 till Elin Broadhall, 090-200 27 90

Umeå stads kyrka -  Gudstjänst med barnkörerna kl 11.00
Efteråt bjuds det på fika med korv och glass.

VästerslättskyrkanDopets dag, familjegudstjänst där barnkören medverkar kl 11.00
Efteråt bjuds det på fika med varmkorv och marängswiss. Kalaset är öppet för alla så ta gärna med dem du önskar.

Tavelsjö kyrka - Dopets dag med gudstjänst kl 11.00
Efteråt finns möjlighet att äta lunch i församlingsgården, 60kr för vuxna och 30kr för barn (3-12 år). Kalaset är öppet för alla så ta gärna med dem du önskar.
Anmäl dig till lunchen senast den 1/2 till Josefin Nyström

Tegs kyrka - Dopets dag kl 15.00
Vi börjar kl 15.00 med en kort samling i Tegskyrkan, därefter fortsätter vi festen på nedervåningen. Vi har lek, sång, pyssel, pastasalladsbuffé, tårta och allt som hör en fest till! Självklart är lekutrymmena öppna för barnen.
Vid frågor kontakta Linnea Hedelilja, 090- 200 29 54

Ålidhemskyrkan - Gudstjänst med små och stora kl 11.00
Efteråt bjuds det på pannkaksfest (pannkaka, grädde, sylt mm)

”Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.”

Markus 10:13-16