Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Dopkalas

Hurra! På Kyndelsmässodagen varje år inbjuds alla i Umeå som döptes föregående år till dopkalas. Alla är välkomna att fira dopet.

På dopkalaset är det dags att fira dig och alla andra i Umeå som döptes under föregående år. Då får du också hämta din doptavla som församlingen fått glädjas över en tid, läs mer om den nedan. Vi börjar med barnvänlig gudstjänst med sång och musik som förknippas med dopet. Kalaset är öppet för alla så ta gärna med dem du önskar.

”Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.”

Markus 10:13-16