Dop i coronatider

Du som planerar ett dop har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Kontakta oss – vi hjälper dig att utforma dopet så att det kan ske på ett ansvarsfullt sätt.

VI FÖLJER FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS REKOMMENDATIONER

Gränserna för hur många som får samlas, gäller också i kyrkorna. Gudstjänsterna blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Svenska kyrkan hjälper er att finna former för hur ni kan göra i denna speciella situation.

dopet BEHÖVER INTE STÄLLAS IN ELLER SKJUTAS UPP

Rekommendationerna betyder inte att ni måste ställa in eller skjuta fram dopet. Istället kan ni hålla det enkelt och med ett fåtal deltagare. Det är möjligt att genomföra dopet med bara prästen, barnet och föräldrarna närvarande. Eller bara prästen och personen som ska döpas, om det gäller unga eller vuxna. Du kan också välja att ha dopet någon annanstans än i kyrkan, till exempel utomhus eller hemma.

BJUD IN GÄSTER TILL EN FILMAt dop

Be någon av de närvarande att filma och direktsänd via sociala medier eller andra digitala tjänster. Eller dela filmen i efterhand.

Håll dopFESTEN LÄNGRE FRAM

Vill du bjuda in till en dopfest går det bra att hålla dop nu och bjuda in till fest längre fram.

VI HJÄLPER DIG ATT HITTA ALTERNATIV

Kontakta oss så hjälper vi dig att anpassa dopet efter de regler och rekommendationer som gäller. Du kan också prata med prästen vid dopsamtalet.

Boka tid och plats för bröllop

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid:
helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå