Med anledning av coronaviruset

För att minska smittspridningen fortsätter verksamheten att vara anpassad under våren.

For information in English

Suomeksi

2021-04-01 tegs kyrka är stängd under påskhelgen

Efter ett bekräftat fall av covid-19 i Tegs församling håller Tegs kyrka inte öppet under påskhelgen som planerat. Välkommen att följa de digitala gudstjänsterna på facebook.

2021-02-22 Smittspridning i svenska kyrkan i Umeå

Vecka sju 2021 testades flera medarbetar i en av Umeås församlingar positivt för covid-19. Smittspårning genomförs/har genomförts.
Ingen personal från arbetslaget arbetar för tillfället med gudstjänster, begravningar eller andra verksamheter där de träffar församlingsbor.

2020-11-16 NU HJÄLPER VI TILL ATT MINSKA SMITTSPRIDNINGEN!

• Det innebär att vi pausar de flesta offentliga arrangemang från den 16 november och en tid framöver. Däremot fortsätter vi att vara kyrka. Tro, hopp och kärlek är inte inställda!
  • Kyrkorna är öppna för ljuständning, enskild bön och samtal. Se respektive kyrka för öppettider.
  • Den diakonala och sociala verksamheten fortsätter! Ring 090-200 25 00 så ser vi till att du får någon att prata med. Ring 090-16 64 72 om du behöver hjälp att handla eller hämta ut medicin.
  • Kyrkklockorna ringer in till eftertanke och bön på söndagarna.
  • Fira gudstjänst hemma med inspelad gudstjänst varje söndag från någon av Umeås kyrkor. Vissa kyrkor kommer även att livesända gudstjänster. Sveriges Radio och SVT sänder också gudstjänster varje söndag.
  • Du kan fortfarande boka vigsel och dop med maximalt åtta personer närvarande, exklusive medverkande. (Uppdatering av antalet 20-11-24 efter biskoparnas corona-riktlinjer.)
  • Alla träffar och samlingar har max åtta närvarande.
  • En del verksamhet är digital - se kalendarium för meditation och samtalsgrupper på distans.

Hjälplinjen på telefon är öppen för dig som behöver hjälp att handla eller någon att prata med. Ring 090-16 64 72, vardagar kl 10–12, eller mejla: tillsammans@umeakretsen.se

Du kan se korta inspelade gudstjänster på webben varje söndag. Vi kallar sidan Gudstjänst hemma.

Vi fortsätter att vara kyrka men delvis på nya sätt.

Uppdaterad information om enskilda verksamheter och arrangemang hittar du i kalendern längst ner på den här sidan. Tänk på att verksamhet kan förändras med kort varsel.

Mer information om coronaviruset och sjukdomen Covid-19 hittar du på 1177 Vårdguiden och Folhälsomyndighetens hemsida.

Ta hand om varandra. Till exempel genom att kontakta dem i din närhet som du vet sitter ensamma hemma.

BEGRAVNINGAR

Max 20 personer, förutom de tjänstgörande, får närvara vid begravningsgudstjänster och urnsättningar. Regeringen har meddelat att de gör ett undantag från åttapersonersregeln vid begravningar. I vissa av våra kapell har vi dock satt ett lägre max-antal, för att alla ska kunna hålla avstånd.

Så här följer vi rekommendationerna vid begravningar. Läs mer på kyrkogårdsförvaltningens webbplats Begravningar i coronatider.

folkhälsomyndighetens Skärpta råd 11 november-8 december

Efter de skärpta råden tar mycket av verksamheten paus.

Uthyrning av lokaler

Under pågående pandemi är lokaluthyrningen begränsad. Du kan enbart hyra lokaler för mindre sällskap vid dopkalas och minnesstunder.

Gudstjänster och nattvard

Från den 18 november firas få öppna gudstjänster eftersom antalet deltagare får vara max 8 personer.

Max antal besökare

Med anledning av regeringens förbud för sammankomster med fler deltagare än 50 personer är antalet besökare begränsat. Beroende på storlek har vissa lokaler lägre maxantal.

Trons kapell har stängt

Eftersom lokalen är så liten går det inte att boka Trons kapell på Norra kyrkogården tills vidare.

VISNING AV AVLIDEN

Från och med 11 september hålls visningar med öppen kista igen i våra lokaler.

Behöver du hjälp?

Samarbetet med Röda Korset Umeåkretsen, Umeå stadsmission och Frivilligcentralen fortsätter för att tillsammans möta behov i Umeå för personer som vistas hemma på grund av Corona-viruset.