Grå siffror som ligger omlott på varandra, vit botten

Budget och verksamhetsplan

Läs om vilka mål som Svenska kyrkan i Umeå har satt upp för 2017 och hur de ekonomiska ramarna ser ut.

Svenska kyrkan i Umeå har bland annat satt upp som mål att öka ansvarstagandet för människor i utsatta livssituationer som finns i eller kommer till Umeå, att använda de kulturella uttrycken för att hjälpa fler att känna sig hemma i kyrkans tro och förstärka delaktigheten för ideella medarbetare i församlingarna.

Läs Svenska kyrkan i Umeås budget och verksamhetsplan 2017 här (pdf)

Den utgår från de mål som är uppsatta i församlingsinstruktionen.

Läs Svenska kyrkan i Umeås församlingsinstruktion (FIN) här >

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker?

Teologiska rummet ska vara ett forum med högt i tak, tycker kyrkoherde Kenneth Nordgren.

Våra kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i våra kyrkor och mötesplatser. Klicka på namnen nedan för att läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna.

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, gifta dig, prata med en präst? Har du frågor om gravar eller undrar något om Svenska kyrkan i Umeås verksamhet?