Bröllop i coronatider

Ni som planerar ett bröllop kan säkert ha många frågor med tanke på coronaviruset. Kontakta oss – vi hjälper er att utforma och anpassa vigselgudstjänsten så att den blir speciell och sker på ett ansvarsfullt sätt.

VI FÖLJER FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS REKOMMENDATIONER

Gränserna för hur många som får samlas, gäller också i kyrkorna. Gudstjänsterna blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Svenska kyrkan hjälper er att finna former för hur ni kan göra i denna speciella situation.

Bröllopet BEHÖVER INTE STÄLLAS IN ELLER SKJUTAS UPP

Rekommendationerna betyder inte att ni måste ställa in eller skjuta fram vigselgudstjänsten. Istället kan ni hålla det enkelt och med ett fåtal deltagare. Det är till exempel möjligt att genomföra vigseln med bara prästen, ni två och två vittnen. Det går också att ha vigseln någon annanstans, i ett mindre kapell eller till exempel utomhus.

BJUD IN GÄSTER TILL EN FILMAD VIGSEL

Be någon av de närvarande att filma och direktsänd via sociala medier eller andra digitala tjänster. Eller dela filmen i efterhand.

Håll FESTEN LÄNGRE FRAM

Vill ni ha en stor bröllopsfest är ett alternativ att gifta er nu som ni tänkt och bjuda in till fest längre fram.

VI HJÄLPER DIG ATT HITTA ALTERNATIV

Kontakta oss så hjälper vi er att anpassa ert bröllop efter de regler och rekommendationer som gäller. Ni kan också prata med prästen under samtalet ni har tillsammans innan vigseln.

Boka tid och plats för bröllop

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid:
helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå