Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Umeå Besöksadress: Östra Esplanaden 9, 90330 Umeå Postadress: BOX 525, 90110 UMEÅ Telefon: +46(90)2002500 E-post till Svenska kyrkan i Umeå

Beställ gravskötsel

Här kan du beställa gravskötsel och plantering av sommarblommor på gravplatser inom någon av Umeås kyrkogårdar.

Du som är gravrättsinnehavare till en grav inom Umeå pastorat kan beställa genom formuläret på denna sida. Du behöver ange gravnummer, kyrkogård och kvarter i beställningen.

Om du är ombud för gravrättsinnehavaren eller inte vet vilket gravnummer det gäller - kontakta kyrkogårdsexpeditionen (kontaktuppgifter längre ner på sidan).

GRUNDSKÖTSEL AV GRAVPLATS MED PLANTERINGSYTA

I tjänsten ingår vårstädning, ogräsrensning, vattning, kantskärning, gräsklippning och trimning, ogräsrensning på eventuell grusyta, höststädning, jordförbättring och gödsling.

Kostnad per år: Kist-/urngrav mindre än 3,2 kvm: 500 kr. Kistgrav större än 3,2 kvm: 600 kr.

GRUNDSKÖTSEL AV GRAVPLATS UTAN PLANTERINGSYTA

I tjänsten ingår gräsklippning och trimning. Skötseln avser igensådda gravar där inga blommor kan planteras.

Kostnad per år: Kist-/urngrav mindre än 3,2 kvm: 200 kr. Kistgrav större än 3,2 kvm: 260 kr.

PLANTERING AV SOMMARBLOMMOR

Ange vilket blompaket du vill beställa. Observera att om du vill beställa sommarblommor behöver du också beställa grundskötsel av gravplatsen (med planteringsyta).

OM DIN BESTÄLLNING

Ange om din beställning gäller en gång (i år) eller om du vill att den upprepas årligen.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider: 10.00-12.00 och 13.00-14.30, måndag-fredag

Avvikande öppettider i december och januari:
onsdag 12/12 öppet 13-14.30
måndag 24/12 stängt