I pergolan på Backens kyrkogård kan man hålla begravning utomhus
Foto: Lina Eriksson

Backens pergola

Under sommarsäsongen kan ni ha begravningsceremonin utomhus. Boka vår pergola på Backens kyrkogård.

Om ni önskar hålla begravningsceremoni utomhus kan ni boka Backens pergola. Den ligger bakom klockstapeln vid Backens kyrkan. Ett enklare tak i segelduk ger solskydd till kistan eller urnan, den som håller i begravningen samt eventuella musiker. Vi ställer ut ett par bänkar för de gäster som behöver sitta ned, och så finns det gott om utrymme för stående begravningsgäster runt om. Mikrofon för officiant finns.

Vi följer rådande regler kring hur många som får samlas även utomhus. Om det regnar kan ceremonin flyttas in i Backens kapell. Under restriktionerna får max 35 personer vistas där samtidigt.

OBS! Backens pergola kan endast bokas under sommarsäsongen, innan det blir snö och is.

Boka tid och plats för begravning

Telefontid: 090-200 26 00 (helgfria vardagar kl 10-12)
Besökstid: helgfria vardagar kl 10-12 och 13-15
För att minska smittorisk tar vi endast emot tidsbokade besök. Ring eller mejla för tidsbokning.

E-post: umea.administration@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Skolgatan 75, 903 30 Umeå
Postadress: Umeå pastorat, Administrativa enheten, Box 525, 901 10 Umeå

Har du frågor om våra kyrkogårdar eller frågor om gravplatser?

Kontakta kyrkogårdsexpeditionen, se uppgifter nedan.

Kyrkogårdsexpeditionen

Öppettider vardagar 10-12 och 13-14.30

Avvikande öppettider oktober:

28 oktober - öppet 10-12
30 oktober - öppet 10-12

E-post umea.kyrkogardsexp@svenskakyrkan.se

Postadress Box 525, 901 10 Umeå
Besöksadress Östra Esplanaden 9, 2 tr. För att minska smittorisken uppmanar vi till att kontakta oss via telefon eller e-post.