Angeläget - Sorg

Angeläget är en samtalspodd med kyrkoherde Lena Fagéus. – Det är stort och viktigt att få samtala tillsammans. Samtal kan förändra världen, säger kyrkoherde Lena Fagéus som även är legitimerad psykoterapeut.

Tillfälligt tekniskt problem. Just nu syns inte podden i någon av podd-programmen. Vi hoppas att det går snabbt att lösa!

Just nu kan du lyssna på senaste avsnittet om Sorg här eller på vår facebooksida

Kort om månadens avsnitt om sorg

När kyrkogårdarna fylls med brinnande ljus som tecken på saknad och kärlek i allhelgonatider, pratar Lena Fagéus med Susanne Dahl och Stefan Karlsson om sorg. Samtalet handlar om vikten av närvaro, ordlösa riter och hur sorgen kan väcka minnet av andra förluster.

Susanne Dahl är studentpräst i Umeå, aktuell med boken ”Vem såg mig då”. Stefan Karlsson är pensionerad tandläkare med erfarenhet av sorgebearbetning i både Sverige och Tanzania.

Avsnitten avslutas med att Susanne Dahl läser några av sina dikter.