2:a chansen i Taizé

Nyfiken på klosterliv i Frankrike – för dig i årskurs 9 och gymnasiet

Det finns olika skäl till varför man en gång tackade nej till konfirmationen. Träningen som tog all tid, musiken, kompisarna, skolan eller familjen som slukade all energi eller kanske du helt enkelt inte var intresserad. Nu får du chansen igen!

På våra träffar firar vi gudstjänst och andakt, samtalar och gör övningar som utmanar våra värderingar. Vi fikar och har kul. Dessutom förbereder vi oss inför vår gemensamma resa till Taizé, ett kloster i södra Frankrike, dit vi åker under påsklovet. Där träffar vi ungdomar från hela världen och deltar i klostrets gemenskap och böner.

Du som går åk 9 har också möjlighet att anmäla dig till övriga alternativ.

Våra träffar

Vi träffas cirka två gånger i månaden i Mariakyrkan. Söndag eller torsdag. När vi träffas på torsdagar äter vi middag tillsammans. Du kan komma direkt efter skolan.

När

Upptakt 11 november.

Resa till Taizé i samband med påsklovet.

Konfirmation 23 maj i Mariakyrkan

Återträff: Datum meddelas senare