Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Vuxenväg till tro

Vill du veta mer om vad kristen tro är? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? I höst startar en katekumenatsgrupp i Bäve kyrka. Det är en samtalsgrupp om tro och livsfrågor för dig som är nyfiken på kristen tro. Första träffen är söndag 11 september 13.00 i Bäve kyrka.

Om du är nyfiken, redan har en tro eller känner dig osäker eller tveksam kan du vara med i en katekumenatsgrupp. Undervisningen och samtalen utgår från de frågor som du och de andra i gruppen har, och det finns gott om tid för gemensamma samtal. På så sätt kan du i din egen takt ta ställning till om den kristna tron och kyrkan är en plats där du kan finna fördjupning.

Katekumenatet kan leda till dop, doppåminnelse eller konfirmation men det innebär inte att du som deltagare förbinder dig att göra något av detta. Meningen är att du ska få den tid du behöver för att själv kunna ta ställning.

Mer information om vad Katekumenatet är finner du här.

Föranmälan senast 4 september, ingen avgift.

Första träffen söndag 11 september 2022 13.00–15.00, Bäve kyrka
Därefter träffas gruppen i huvudsak måndagar 17.00-19.00.

I samarbete med Sensus.

Gudstjänst i Bäve kyrka

Välkommen att fira gudstjänst i Bäve kyrka!