Foto: Unsplash

Unga och vuxna

Mötesplatser för dig som vill hitta nya sammanhang, ha roligt, laga mat, pyssla, bidra med din kunskap, lära dig något nytt, utforska tro och ännu mer.

Alphakurs

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Vi möts i en öppen, informell och ärlig grupp för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans. Mån 18 sep – 11 dec 2023 18.00, S:t Mikaelsgården.

Andlig vägledning

Vill du få hjälp att se hur Gud visar sin kärlek i din vardag? Vill du utveckla din förmåga att lyssna till ditt hjärta och till Guds hjärta? Då kanske samtal med en andlig vägledare är något för dig. Hör av dig vid intresse av att vara med.

Barn i föräldrars fokus - kurs för dig som separerat

Barn i föräldrars fokus (BiFF) är en kurs för dig som är förälder och som har separerat. Metoden kommer från Rädda Barnen och har funnits sedan 2005 i olika delar av landet.

Besöksgrupp

Vill du engagera dig för att besöka en medmänniska, bryta ensamhet och ge stöd och uppmuntran till andra. Gå med i en besöksgrupp. Hör av dig vid intresse.

Bön i Bäve

Bön är ett samtal med Gud. Du kan be hur som helst och om vad som helst, med ord eller tyst i hjärtat. Du kan också be tillsammans med andra. Hör av dig om du vill veta mer.

Café Basilika

Café Basilika är Dalabergskyrkans café. Basilika är en av världens mest omtyckta kryddor. Den doftar gott. Den mår bra i näringsrik jord. Den trivs i en varm atmosfär, på en solig och vindskyddad plats. Det är något av vad vi vill ge och skapa plats för i vårt café. Tis 1 aug – 19 dec 2023 15:00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Café Strömmen

Café Strömmen är Uddevalla församlings café, centralt beläget vid Hasselbacken, ett stenkast från torget. Här kan du fika, äta lunch eller köpa glass. Om vädret är bra kan du sitta i solen på vår uteservering.

Dalabergskören

Sjunger du i duschen och drömmer om att få sjunga i kör? Då kanske Dalabergskören kan vara något för dig? Här är alla välkomna oberoende av tidigare sångvana. Tis 2023 18.00-20.00, Dalabergskyrkan.

Ekumeniska bönenätverket

Tillsammans med Uddevallas olika kyrkor samlas vi till bön för vår kommun. Sön 13 aug, 10 sep, 8 okt, 12 nov och 10 dec 2023 19.00, Saronhuset.

Familjefika i Café Strömmen

Umgås, fika och pyssla tillsammans med ukrainska familjer. Varannan onsdag har vi extra bra priser på familjefika. Varannan ons 30 aug – 20 dec 2023 14.00, Café Strömmen.

Fika och gemenskap på Kaffebönan

Mitt i vardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Varannan tis 29 aug – 21 nov 2023 11.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Fördjupande samtal i grupp

Väckte gudstjänsten och predikan ditt intresse och nyfikenhet? Vill du gräva djupare i texterna? Välkommen att vara med och samtala om bibeltexterna och dagens tema. Varannan sön 3 sep – 10 dec 2023 13.00, Bäve kyrka.

Försnack

Vill du vara med i planeringen av Dalabergsmässan? På Försnack läser och samtalar vi om söndagens texter och planerar gudstjänsten. Tis hösten 2023 16.00, Dalabergskyrkan.

Pexels

Gospelkör i Lane-Ryr

Lane-Ryrs Gospelkör är en blandad kör. Det är en kör med god gemenskap och vilja att utvecklas. Ons 6 sep – 17 dec 2023 18.30, Lane-Ryrs församlingshem.

En grupp människor går runt i en stor ring och håller hand.

Gospelmix

Lane-Ryrs Gospelkör gästar Dalabergskören under en inspirerande kördag. Dagen avslutas med musikgudstjänst. Sön 8 okt 2023, Dalabergskyrkan.

Helare inuti

Du som vill ha undervisning och samtala om hur vi alla kan få bli helare inuti är välkommen att vara med. Tors 21 sep – 26 okt 2023 18.30, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Huset fullt

På torsdagar i Dalabergskyrkan är huset fullt! Familjer, barn, ungdomar och äldre i en salig röra där du kan välja olika aktiviteter! Pingis, sällskapsspel, pyssel, läxhjälp, mat och prat med möjlighet att träna svenska. Varje gång finns möjlighet att vara med barnen på en dramatiserad bibelstund, och att på egen hand eller tillsammans med andra utforska våra kreativa bönestationer. Under hösten hålls en samtalsserie på temat ”Helare inuti” under sex tillfällen. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Dalabergskyrkan

Julspelsensemblen

Vill du förgylla julen med sång, musik och drama? Kan du tänka dig att inleda julafton i Bäve kyrka? Då är det dig vi söker till Bäves årliga julspel! Ons 6 dec – 24 dec 2023 17.00, Bäve kyrka

Julstuga i S:t Mikaelsgården

Tag med dig barnen, föräldrar och vänner och kom till vår julstuga! Vi binder kransar, pysslar och drar igång julstämningen ordentligt med julmusik, glögg och gröt. Tis 5 dec 2023 15.00, S:t Mikaelsgården.

Katekumenatet – vuxenväg till tro

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan den här samtalsgruppen vara något för dig! Mån 11 sep-11 dec 2023 17.00, Bäve kyrka.

Korvgrillning utanför Dalabergskyrkan

Vi umgås och grillar korv utanför Dalabergskyrkan. Kom som du är eller ta med en vän. Ons 2023 18.00, utanför Dalabergskyrkan.

Kvällskryss

Vässa pennan och geniknölarna och kryssa tillsammans med andra. Vi bjuder in till kvällskryss med varm gemenskap, glädje, gofika och korsord. Tor 28 sep och 9 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Kyrkans Unga i Bäve 

Kyrkans Unga (KU) är för dig mellan 15-25 år som vill dela och växa i tro och gemenskap samt skaffa nya vänner. Dessutom blir det fika och annat skoj. Tis 5 sep – 5 dec 2023 19.00, Bäve kyrka.

Kyrkans Unga i S:t Mikaelsgården

Många ungdomar ser S:t Mikaelsgårdens ungdomsvåning som sitt andra hem. De tar stort ansvar för varandra och för lokalen. Välkommen att vara en del av gemenskapen. Ons och tor 23 aug – 21 dec 2023 18.30, S:t Mikaelsgården.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Mat & Prat

Mat & Prat är en härlig middag där vi i gemenskap äter tillsammans ung som gammal, du som kommer ensam eller i stor familj. Här möts vi och pratar, äter och har roligt tillsammans. Tor 7 sep – 30 nov 2023 17.00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Oasen – lovsång i Bäve

Oasen är platsen där törsten möter källan. Vi samlas i enkelhet för att ställa in vår inre kompass, att påminna oss om verkligheten enligt kyrkans bekännelse: att Gud är skaparen, försonaren och livgivaren av allt! Vi sjunger sånger till Gud, uttrycker vår tacksamhet, bön och längtan. Du får delta på det sätt du vill. Onsdagar 2023 kl. 19.00-20.00, Bäve kyrka.

POP - Power of Pink

POP - Power of Pink är kvinnogruppen som tar vara på den kraft som finns när vi är tillsammans. Ensam är inte stark! Kom in i värmen till en kravlös mötesplats för kvinnor i alla åldrar. Vi fikar, pratar svenska, bakar, handarbetar, målar, sjunger, dansar och skriver. Atmosfären är varm och den skapar vi tillsammans. Mån 14 aug – 11 dec 2023 13.30, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Pyssel

Pyssla tillsammans och skapa härliga kreationer tillsammans med andra barn och vuxna! Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Målarhörnan, Dalabergskyrkan.

Pysselkvällar

Låt kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser. Kom och pyssla i gemenskap med andra! Tor 7 sep, 5 okt, 2 nov och 30 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 24 sep och 19 nov 2023 10.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Röris

På Röris spelar vi pingis, innebandy, fotboll mm i vår innehall tillsammans, barn och föräldrar i en härlig röra. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Seurat

Tule kuuntelemaan Jumalan sanaa omalla äidinkielellä ja laulamaan tuttuja virsiä ja lauluja. 6/9 ja 1/11 2023, kl. 13:00. 9/12 2023 kl. 14 Kauneimmat joululaulut Bäven kirkossa

Sju sorters kakor

Kom och fika och dela gemenskapen kring kaffeborden! Allsång, musikquiz, bingo eller inbjuden gäst varje gång. Varannan tis 12 sep – 5 dec 2023 14.00, Café Basilika.

Språkbordet

Vid språkbordet i Café Basilika tränar vi svenska tillsammans. Här samtalar vi kring ett ämne eller idé, nyhetsflödet med mera, i syfte att stärka svenska språket. Tor 7 sep – 30 nov 2023 16.00, Café Basilika, Dalabergskyrkan.

Språkcafé i Bäve kyrka

Språkcaféet finns till för dig som vill ha hjälp och stöd när du ska lära dig det svenska språket. Kom och fika, umgås och öva svenska tillsammans med andra. Ons 6 sep – 13 dec 2023 10.00, Bäve kyrka.

Tipspromenad på höstlovet

De vackra omgivningarna vid Lane-Ryrs kyrka ger fina möjligheter till tipspromenader. Välkommen till en familjegemenskap ute i naturen. Under hösten bjuder vi in till en härlig dag med tipspromenad för stora och små. Ons 1 nov 2023 9.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Tygtryck i S:t Mikaelsgården

Kom och häng med oss på höstlovet. Vi testar tygtryck. Alla är välkomna, stora som små, att trycka på medhavd textil eller köpa för självkostnadspris. Färg bjuder vi på. Tis 31 okt 2023 Drop in kl. 10:00-15:00, S:t Mikaelsgården.

Tänk om det varit jag – ett ovanligt vanligt julspel

Vad skulle du svara om du en helt vanlig dag fick besök av en ovanlig varelse som gav dig i uppdrag att rädda världen? Hade du sagt ja? Sön 24 dec 2023 11.00, Bäve kyrka.

Unga ledare i Bäve

Har du konfirmerats och tyckte att det var kul? Vill du dela med dig av de erfarenheterna till nya konfirmander och samtidigt fördjupa din egen tro? Bli Ung Ledare i Bäve! Hör av dig vid intresse av att vara med. 

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ungdomsalpha i S:t Mikaelsgården

Är du nyfiken på vad kristen tro kan vara? Här får du möjlighet att diskutera livets och trons stora frågor tillsammans med andra. Ons 2022 16.00, S:t Mikaelsgården.

Ungdomscafé i Dalabergskyrkan

Varannan fredag är det ungdomscafé med fika och häng i Dalabergskyrkan. Då är också kyrksalen öppen och ljusgloben är tänd för möjlighet till samtal eller ljuständning för den som vill. Varannan fre 2023 19:00, Dalabergskyrkan.