Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Pilgrimsvandra

Intresset för att pilgrimsvandra är stort i Sverige och övriga Europa. Hundratusentals människor vallfärdar varje år till exempelvis till Santiago de Compostela i Spanien.

Att vandra är ett sätt att vårda kropp och själ och lusten väcks ofta av nyfikenhet. Vad möter vi bortom vägkröken och inom oss själva?

Svenska kyrkan erbjuder hundratals pilgrimsvandringar varje år. De flesta arrangeras av ett stift eller församling. Men ibland reser grupper från församlingar och stift till England, Italien, Spanien eller Frankrike för att pilgrimsvandra.

Läs mer om pilgrimsvandringar.