Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fair Trade Shop

Här hittar du presenter både för att ge bort och för att ge till dig själv, allt efter säsong och högtid!

Varorna kommer från Asien, Afrika och Latinamerika, tillverkade enligt internationella Fair Trade-principer.

Du hittar oss på Kilbäcksgatan 20 mitt i centrum. Vi har öppet måndag till fredag 10-18 och lördagar 10-14. 

 

En Fair Trade Shop är en profilbutik som arbetar med Fair Trade och följer ett framtaget nationellt enhetligt koncept gällande bl. a. inredning och sortiment. En Fair Trade Shop har minst 85 % rättvist handlade varor (enligt WFTO) och en gemensam hemsida med övriga Fair Trade Shops. Alla Fair Trade Shops är medlemmar i Organisationen Fair Trade Återförsäljarna och följer deras medlemskriterier:

· Medlemmen förbinder sig att genom sitt syfte och sina stadgar, informationsmaterial och aktioner arbeta för WFTO:s principer för rättvis handel.

· Medlemmens syfte är att arbeta för rättvis handel. Rättvist handlade produkter ska saluföras på det sätt och med den %-fördelning som anges i respektive medlemskategori.

· Medlemmen strävar efter att vara en bra marknadsplats för producenter och lägger stor vikt vid butikens utseende, varornas presentation samt personalens attityder och kunskaper.

· Medlemmen informerar allmänheten om sina mål, produktens ursprung, producenterna och världshandeln. Den stödjer aktioner och kampanjer till stöd för en förbättrad situation för producenterna och försöker påverka nationella och internationella politiska beslut i en för producenterna positiv riktning.

· Medlemmen bör investera sin vinst i rörelsen för rättvis handel.

 

Fair Trade Shop i Uddevalla har Uddevalla pastorat som ägare.

 

Vill du veta mer eller stå i butik för en bra sak några timmar i veckan?

Då kan du kontakta; 
Esbjörn Öhlén0522-64 21 02

Ronnie Holmberg0522-64 21 62