Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Skola-kyrka i Bäve och Dalabergs församlingar

Skolorna på norr bjuds varje år in till "Kyrkvandring": ett studiebesök till sin lokala kyrka där de får upptäcka och uppleva vad vi står för i kyrkan med olika teman:

Förskoleklass:
"Upptäck kyrkan" - lär känna kyrkorummet.

åk 1:
Julvandring - följ med Maria och Josef på spännande skattskrivning.

åk 2:
Skapelsevandring - lär dig mer om bibelns olika skapelseberättelser.

åk 3:
Påskvandring - intervjua olika personer som var med den första kristna påsken.

åk 4:
Allhelgonavandring - vi pratar om ljusen på kyrkogården, sorg och hur en begravning kan gå till.

åk 5:
Vandring i fastan - vi färdas runt jordklotet och pratar om fattigdom, fairtrade, kyrkornas biståndsarbete och olika kyrkofamiljer.

Har du frågor eller vill anmäla din klass kontakta Församlingspedagog Sofia Bydemar 0522 64 21 36