Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Skola-kyrka i Bäve och Dalabergs församlingar

Skolorna på norr bjuds varje år in till "Kyrkvandring": ett studiebesök till sin lokala kyrka där de får upptäcka och uppleva vad vi står för i kyrkan med olika teman:

Välkommen på ett studiebesök till Bleket, Bäve eller Dalabergs kyrka.
Upptäck och upplev kristna högtider och vad kyrkan står för med olika teman för olika årskurser. Har du frågor eller vill boka in ett besök kontakta:
Församlingspedagog Sofia Bydemar 0734 30 99 74

Förskoleklass:
"Upptäck kyrkan" - lär känna kyrkorummet.

åk 1:
Julvandring - följ med Maria och Josef på spännande skattskrivning.

åk 2:
Skapelsevandring - lär dig mer om bibelns olika skapelseberättelser och vad de kan säga oss idag.

åk 3:
Påskvandring - intervjua olika personer som var med den första kristna påsken.

åk 4:
Kyrkogårdsvandring - vi besöker Ramneröds kyrkogård och pratar om död, sorg, tröst och det kristna hoppet. Vi får se olika gravar och symboler.

åk 5:
Fairtrade-vandring - vi färdas runt jordklotet och pratar om orättvisor och kyrkornas internationella engagemang.