Körkonsert

Sommaren, Psaltaren och Mozart

Sankta Eugenia ungdomskör, Stockholm
Ulf Samuelsson, dirigent och orgelsolist
Körsånger med anknytning till sommaren, texter ur Psaltaren och en av Mozarts vackraste mässor, Spatzenmesse.

tor 12 aug 19.00 Uddevalla kyrka, fri entré

Sankta Eugenia Ungdomskör grundades av Ulf Samuelsson hösten 2008 och består av ungefär 30 ungdomar i åldrarna 15-30 år. Kören är knuten till Sankta Eugenia katolska församling i Stockholm, där den sjunger vid mässor och konserter. De har gjort tre körturnéer till Tyskland, där de bl. a har sjungit i Berlins katolska domkyrka och domkyrkorna i Münster och Osnabrück. Kören deltog 2010 och 2015 vid Pueri Cantores körfestival i Rom samt vid nämnda festival i Paris sommaren 2014. Då sjöng kören en egen avdelning vid en konsert i S:t Sulpice. Det gjorde man även vid Pueri Cantores körfestival i Barcelona sommaren 2018, den gången vid en konsert i La Sagrada Familia. Kören har också vid fyra tillfällen gett luciakonserter i Rigas lutherska domkyrka, senast år 2014. 2017 gjorde de en körturné till Poznan, Polen, 2019 en turné till München och sommaren 2020 en turné på Gotland. På körens repertoar står framförallt klassisk kyrkomusik av tonsättare som Bach, Mozart, Mendelssohn, Arvo Pärt, Edvard Grieg m.fl.

Ulf Samuelsson, organist och körledare är sedan 2008 verksam som kyrkomusiker i S:ta Eugenia katolska församling i Stockholm och dessutom musikkonsulent för Stockholms katolska stift.
Ulf Samuelsson är verksam som orgelsolist i Sverige och utomlands. Han har vid flera tillfällen gett konsertserier med Bachs samtliga orgelverk. Sedan 2017 är han huvudansvarig för en katolsk kyrkomusikerutbildning som Stockholms katolska stift bedriver i samarbete med Sankta Elisabets folkhögskola i Göteborg. Sedan hösten 2019 är han också ansvarig, tillsammans med sin kollega Samuel Eriksson, för en professionell kör med 12 sångare, som är knuten till ovan nämnda folkhögskola i Göteborg. Kören kommer under slutet av sommaren 2021 att ge en konsert vid den nordiska kyrkomusikerkonferensen i Finland och under hösten medverka vid ett par TV-inspelningar.