Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon: +46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Gravskötsel

En begravningsplats är för många människor en plats för stillhet och eftertanke, därför är det viktigt att där är fint.

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer skötsel av enskild gravplats mot ersättning.

Vi tillämpar oss av årsskötselavtal.

I början av varje år skickas en faktura för de tjänster som man har beställt. Fakturan är en så kallad förskottsfaktura vilket innebär att den fungerar som ett årligt avtal. Om betalningen uteblir så upphör också avtalet. Fakturan fungerar på så vis som ett erbjudande och om inga önskemål om ändring av skötselavtalet kommer in till oss gäller samma avtal löpande ett år i taget. För mer information kontakta kyrkogårdsexpeditionen, tel 0522-64 21 20. Vi erbjuder olika typer av skötselavtal, från gräsputsning till årspaket med rabattskötsel och plantering. Vi kan även hjälpa dig att tvätta din gravsten eller tända ett ljus på en minnesdag.

Vad får jag för avgiften?

Våra skötselavtal gäller från 1 April till Allahelgona helgen.

I vårt årspaket ingår det pensé- eller lökplantering på våren, sommarblomsplantering till midsommar och granrisläggning till Allahelgona. Vi vårstädar, jordförbättrar, gödslar, vattnar, putsar gräskanten, rensar ogräs och plockar bort gamla blommor. Finns det en grusyta på platsen så håller vi den fri från ogräs och randar gruset.

I tjänsten blomurna på stenhäll så ingår penséplantering och sommarblomsplantering. Vi putsar gräskanten runt stenhällen, vattnar, gödslar och håller planteringen fri från ogräs. Vi ansvarar för in- och utplockning av krukan.

Vi kan även erbjuda gräsputs runt din rabatt och gravsten.

Vill du ha hjälp att tända ett ljus till en minnesdag så kan vi hjälpa till med det. Lån av lykta ingår i priset.

Önskar du att få påskliljor utsatta till våren eller ljung till hösten så kan vi ordna med det, vi kan även hjälpa till och placera ut granriskrans.

Prislista gravskötsel