Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Förskolan Diamanten

Välkommen till förskolan Diamanten! En liten förskola med plats för individen.

Här möts ditt barn av samma engagerade personal varje dag, vilket bidrar till att skapa en lugn och trygg miljö. Det ger också personalen möjlighet att se och möta varje barn individuellt och utveckla en personlig relation. Kontinuitet och relationer står i fokus.

Arbetet på förskolan Diamanten inspireras av Emilio Reggio-pedagogiken. Det innebär att vi tror på det kompetenta barnet och dess förmåga att lösa uppgifter och därmed stärka sin självkänsla. Det är ett tillåtande förhållningssätt där barnet ges möjlighet att ta för sig och utforska lekmiljön på sitt eget sätt. Material och leksaker är placerade nära golvet, åtkomliga så att barnen själva kan ta initiativ till lek och skapande. Bord och stolar är låga för att passa barnens behov. Vi följer Läroplan för förskolan (Lpfö 98/10).

Vi erbjuder ledig förskoleplats!

Just nu erbjuder vi ledig förskoleplats på Diamanten. Ta chansen att ansöka! Kontakta förskolechef Petra Strand för mer information, 0700 91 51 25, eller klicka här för att ansöka direkt på Uddevalla kommuns hemsida.

Utbildad och engagerad personal

Vår personal är engagerad och mån om barnen. Hos oss finns både barnskötare och förskollärare.

Interkulturell profil

Vi är en mångkulturell förskola. Hos oss finns barn från olika stadsdelar och länder med skiftande kulturell och religiös bakgrund. Vi arbetar aktivt med integration och är noga med gruppernas sammansättning. Vi eftersträvar en blandning på ålder, kön, ursprung och språk.

Bild: Josefin Casteryd /Ikon

Hemlagad mat

Förskolan har en egen kokerska som lagar all mat från grunden. Här bakas även brödet som barnen serveras. Råvarorna är ekologiska, fairtrade och närodlade i så hög utsträckning som möjligt. Ibland låter vi maten bli en del av pedagogiken, till exempel genom att servera mat inspirerad av ett specifikt lands kök.

Värdegrund

Svenska kyrkan är förskolans huvudman och den kristna etiken präglar vår verksamhet. Vi firar de kristna högtiderna samt uppmärksammar alla barns kulturella och religiösa sammanhang.

Fina lokaler

Förskolan Diamanten är belägen i Dalabergskyrkan i norra Uddevalla. Våra lokaler är fina och ändamålsenliga. Här finns gott om plats för lek, skapande och lärande. Oavsett väder tillbringar vi mycket tid utomhus på vår fina utegård. Granne med förskolan finns Dalabergs bibliotek, som vi ibland besöker för att gå på till exempel sagostund. Förskolan ligger enkelt tillgänglig vid Dalabergs centrum. Hit tar du dig smidigt med bil eller buss.

Välkommen att besöka oss!

Vill du veta mer om förskolan Diamanten? Då tycker vi att du ska besöka oss! Kontakta oss för att få svar på dina frågor och boka ett besök.

Petra Strand
tel: 070 091 51 25
e-post: petra.strand@svenskakyrkan.se

Ansökan om plats

I Uddevalla ansöker du om förskoleplats på kommunens hemsida. Klicka på länken nedan för att läsa mer och ansöka om plats.

Ansökan om förskoleplats

Lise-Lott Christiansson

Förskolan, Förskollärare

Sandra Johansson