Uddevalla pastorat Besöksadress: Kvarnbergsgatan 2-4, 45132 UDDEVALLA Postadress: Box 262, 45117 UDDEVALLA Telefon:+46(522)642100 E-post till Uddevalla pastorat

Församlingschef

Är du en trygg ledare? Vill du inspirera och utveckla församlingsarbetet? Är du utbildad inom något av kyrkans profilyrken? Välkommen att söka tjänsten som församlingschef!

Uddevalla pastorat utgörs av församlingarna Bäve, Dalaberg, Lane-Ryr och Uddevalla med tillsammans drygt 20 000 medlemmar. Här finns en dynamik och spännvidd mellan olika uttrycksätt och församlingsmiljöer. Här finns också ett nystartat café som en möjlig mötesplats i en öppen atmosfär, där nya kontakter kan knytas och där omsorg om människor får betydelse. Vi är ungefär 100 anställda inom församlingsverksamhet, kyrkogårdsförvaltning, förskola och administration.

SOM FÖRSAMLINGSCHEF KOMMER DU ATT:

• Leda församlingsarbetslaget med fokus på gudstjänstgemenskap, undervisning, diakoni och mission.
  • Se gudstjänsten som centrum i arbetet.
  • Ansvara för personal och budget i ditt arbetslag.
  • Utföra arbetsuppgifter inom egna verksamhetsområdet.
  • Ingå i pastoratets ledningsgrupp
  • Sitta i församlingsråd

VI SÖKER DIG SOM:

• Vill leda, inspirera och utveckla arbetet i och runt Uddevalla kyrka.
  • Är innovativ och har en förmåga att se möjligheter att nå ut med evangeliet.
  • Tänker nytt men även värnar om goda traditioner.
  • Ger barn och ungdomar en särställning i församlings- och i gudstjänstlivet, du har en förmåga att öppna upp för delaktighet och gemenskap oavsett ålder.
  • Har ett tydligt ledarskap som inger trygghet för medarbetarna.
  • Är öppen och flexibel och kan vara ett gott föredöme genom din samarbetsvillighet och lojalitet.

Du är präst- eller diakonvigd eller utbildad kyrkomusiker.
Du har ledarskapsutbildning samt erfarenhet av ledarskap.
Du är medlem i Svenska kyrkan.
Vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet, arbetstid
Heltid

Ersättning
Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag 18 aug 2019. Ansökan ska skickas via vårt rektryteringssystem.

Snarast eller efter överenskommelse.

Gertrud Malmberg, gertrud.malmberg@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner