Drop in-dop

Döp ditt barn eller dig själv utan en massa praktiska förberedelser! Lördag 9 oktober är det drop in-dop i Dalabergskyrkan. Alla är välkomna oavsett ålder!

Kanske blev det aldrig tid för dop, kanske kändes det för stort och krångligt. Drop in-dop är en möjlighet att komma till kyrkan och låta döpa sitt barn eller sig själv utan praktiska förberedelser eller tidsbokning. Vi ordnar allt och bjuder även på dopkalas med tårta. Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas och allt är gratis.

När du kommer till kyrkan får du träffa en präst för ett kort samtal om dopet. Sedan firar vi en kort dopgudstjänst just för dig eller ditt barn. Det finns dopklänning att låna för den som vill. Efter dopet bjuder vi på tårta i Café Basilika!

Varför drop in-dop?

Tanken är att drop in-dopet ska vara en festlig högtid men samtidigt anspråkslös och tillgänglig för alla. Dopet är en gåva som alla som vill ska få möjlighet att ta emot, oavsett plånbok eller levnadsförhållande. Du kan läsa mer om dopet på: www.svenskakyrkan.se/dop

Om den som döps är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande. Om det finns två vårdnadshavare krävs bådas medgivande. Vid barndop behöver ni också ta med legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare, vid vuxendop legitimation för dig som ska döpas.

Lördag 9 okt 09.00-19.00 i Dalabergskyrkan

Catarina Svensson Brodén