Sommaröppet pilgrimscafé

Pilgrimscaféet är en mötesplats för pilgrimsliv och gemenskap. Från midsommar håller caféet öppet mån-ons 10-15 och lör-sön 10-15.

Pilgrimscaféet är en mötesplats för pilgrimsliv och gemenskap. Här möter du våra volontärer som gärna pratar en stund eller ger tips på vandringar, konserter eller andakter och gudstjänster. Här finns vandringshäften att hämta, här finns aktiviteter att göra för barn och familj, här finns någon att byta några ord med. Du är varmt välkommen!

Pilgrimscaféet är öppet v. 26-32:
mån-ons 10-15
lör-sön 10-15

Hitta hit: Se kartan längre ner på sidan.

Att göra

Kulturvandringar sommaren 2023

I sommar bjuder vi in till en serie kulturvandringar i Tyresös vackra omgivningar. Skådespelaren och berättaren Marina Granlund tar dig med på en resa genom tid och rum.

En mindre blåmålad sten ligger ovanpå en större.

Pilgrimsvandring i Slottsparken

Vi vandrar till några av Frälsarkransens pärlor där vi stannar till för reflektion och samtal. Varje tisdag kl. 13.00-14.00.

Aktuella pilgrimsvandringar

Vi arrangerar regelbundet vandringar och andra pilgrimsaktiviteter. Se datum för våra organiserade vandringar.

I närheten

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö är en mötesplats för samtal, andlig fördjupning och pilgrimsvandring.

Prinsvillan

Sedan sommaren 2021 driver Tyresö församling vandrarhemmet Prinsvillan. Just där fann Prins Eugen sitt semesterparadis 1894. Välkommen du också!

Tyresö kyrka

Tyresö kyrka ligger på en halvö längst in i havsviken Kalvfjärden och är församlingens äldsta kyrka. Den byggdes 1641 av slottsherren Gabriel Oxenstierna.