En fjäril på en lila blomma.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Pilgrimsvandring med fokus på skapelsen och klimatet

Hur kan vi leva mer hållbart och kärleksfullt utan skam och skuldbeläggning i klimatångestens tid? Hur kan vi ge varandra styrka, tröst och kunskap? Långvandring, lördag 22 juli.

Lördag 22 juli 2023
10.00-16.00

Vi vandrar någon av de längre lederna vid Pilgrimscentret och tillsammans funderar vi kring hur vi kan leva mer hållbart och kärleksfullt utan skam och skuldbeläggning i klimatångestens tid. Hur kan vi ge varandra styrka, tröst och kunskap?

Vandringen leds av någon av volontärerna på Pilgrimscentrum. Du behöver kläder, efter väder något att sitta på vid raster, stadiga skor, vattenflaska, matsäck för dagen. Medtag SL-kort då avslut kan komma att bli på annan plats.

Start vid Pilgrimscentrum, Kyrkvägen 6.
Ingen anmälan, välkommen!

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv tid till gemenskap och reflektion där kropp och sinne är med i processen. Vägen och det som möter kan bära budskap om hopp, insikt och tacksamhet.

Har du frågor? Mejla till tyreso.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö är en mötesplats för samtal, andlig fördjupning och pilgrimsvandring.

Våra vandringsleder

Från Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö utgår olika leder som lämpar sig för alla åldrar. Den kortaste är knappt 3 km och den längsta 15 km. Våra leder följer kartor och är delvis utmärkta i naturen.

Nyfiken på pilgrimsvandring?

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv tid till gemenskap och reflektion där kropp och själ är med i processen.