Lectio Divina Online

Vi läser en kortare text från Bibeln, långsamt och med tro på att Gud har ett speciellt ord för var och en av oss idag. Vi möts online, via Teams. Träffarna är kvällstid en gång i månaden.

Bibelläsning tillsammans

Lectio Divina är ett meditativt sätt att läsa bibliska texter. Ordet betyder gudomlig eller andlig läsning. Detta betyder att vi läser Bibelns texter med uppmärksamhet och tro på att Gud har ett speciellt ord för var och en av oss i vår specifika situation idag. Du behöver inga förkunskaper för att delta. Vi har grupper online och på plats.

Kommande datum

Se kalendern för aktuella datum. Mer info om hösten 2023 kommer.

Klicka på knappen nedan för att delta via Teams

Anslut till Lectio Divina Online

Du behöver antingen:

  • En dator med inbyggd mikrofon och kamera (finns på de flesta bärbara datorer)
    eller
  • En läsplatta/iPad eller smartphone.

OBS! När/om appen/datorn frågar om du vill tillåta åtkomst till mikrofon och kamera, tryck OK.

Prova gärna en stund i förväg så att du slipper stressa med tekniken.

Om du använder en läsplatta eller smartphone behöver du ladda ner appen Microsoft Teams först. Du behöver inte skapa ett konto.

Klicka på länken ovan. En webbläsare (internet) öppnas. Välj Öppna när du får frågan om att öppna appen. Välj ”Anslut som gäst”. Skriv i ditt för- och efternamn. Klicka på Anslut till möte. Du läggs på vänt i en ”lobby”, varifrån vi släpper in dig. Du kommer att se flera bilder på oss som är i mötet.

Om du får en fråga om att öppna en app, välj ”Fortsätt i den här webbläsaren”. Välj ”Anslut som gäst”. Skriv i ditt för- och efternamn. Klicka på Anslut till möte. Du läggs på vänt i en ”lobby”, varifrån vi släpper in dig. Du kommer att se flera bilder på oss som är i mötet.

Om kameran och mikrofonen inte automatiskt sätts på, gör så här: Klicka någonstans i bilden så kommer en menyrad upp. Klicka på den lilla kameran så kan vi se dig. Klicka på den lilla mikrofonen så kan vi höra dig. Bilden på dig själv brukar synas nere i högra hörnet. När du inte pratar, stäng av mikrofonen för att undvika rundgång eller pappersprassel. Det gör du genom att klicka i bilden så att en menyrad kommer upp. Klicka på den lilla mikrofonen så att den blir överstruken. Sätt på mikrofonen på samma sätt om du vill ta ordet.

Kontakt