Foto: Linus Sundahl-Djerf

Utbildning av pilgrimsledare

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö ger utbildning och kurser som en del av vårt uppdrag att vara samordnare för pilgrimsverksamheten i Stockholm. Här kan du utbilda dig till pilgrimsledare, ta del av intressanta föreläsningar och resor. Du som är volontär på Pilgrimscentrum tar kostnadsfritt del av hela vårt kursutbud.

Nästa utbildningsstillfälle är den 21-22 oktober 2023

Pilgrimsledarutbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig leda, kanske har du redan lett någon / några kortare pilgrimsvandringar. Vi samtalar om att leda en grupp under vandring, hålla reflektioner, att tänka tematiskt. Vilka roller behövs? Hur har den moderna pilgrimsrörelsen i Norden vuxit fram? Och hur lägger man upp innehåll och schema för en dagsvandring? Det blir teori, samtal och på söndagen får du vara med om en vandringsmässa. Efter helgen har du fått redskap för att leda pilgrimsvandring med inriktning på en dag eller kortare

Kostnad

1500 kronor, inklusive kost och kurslitteratur. Övernattning kan bokas och betalas separat på vårt vandrarhem Prinsvillan.

Bokningsvillkor

Sista anmälningsdag för pilgrimsledarutbildning, retreater och andra kurser är 10 dagar innan start. När du bokar här via vår webbplats så får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Cirka 10 dagar innan kursstart får du ett välkomstmejl med dagsprogram och annan information du kan behöva.

Vill du inte synas på någon deltagarlista så ber vi dig ange det i meddelanderutan till oss. I meddelanderutan kan du också ange eventuella matallergier eller speciella önskemål om kost. Vi serverar alltid vegetarisk kost på våra kurser och kan även erbjuda vegansk, glutenfri eller laktosfri kost.

Betalningsvillkor

Kostnaden för din bokning faktureras från Tyresö församling och sker efter kursens start. För korta arrangemang som exempelvis retreatdag ser vi gärna att du betalar med Swish eller kontant vid ankomst.

Avbokningsregler

Avbokningsregler för kurser, vandringar & retreater arrangerade av Pilgrimscentrum.

Om du inte kan delta ber vi dig att meddela oss detta så att vi kan erbjuda någon annan din plats. Kostnader för avbokningar arrangerade av Pilgrimscentrum, Tyresö församling:

  • Vid avbokning fram till 14 dagar före start ingen kostnad.
  • Vid avbokning 14–7 dagar före start tas halv kostnad ut.
  • Vid avbokning senare än 7 dagar före start debiteras hel kostnad, om inte läkarintyg kan uppvisas.

Kontakta Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Våra vandringsleder

Från Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö utgår olika leder som lämpar sig för alla åldrar. Den kortaste är knappt 3 km och den längsta 15 km. Våra leder följer kartor och är delvis utmärkta i naturen.

Gruppbesök på Pilgrimscentrum

Är ni en grupp som vill besöka Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö? Ta kontakt med oss här.

Bli volontär på Pilgrimscentrum

Som volontär på Pilgrimscentrum är du en del i en stor gemenskap! Det är ett ideellt uppdrag där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper, din tid och ditt engagemang.