Helgretreat i ignatiansk anda

Välkommen till en helgretreat i ignatiansk anda, i tystnad, bön och eftertanke på Prinsvillan i naturskön miljö vid Tyresö kyrka. I samarbete mellan Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö och Brännkyrka församling. 6/10-8/10

Varje dag möter du en personlig andlig vägledare som ger dig bibeltexter att meditera över och som du delar dina reflektioner med. Retreatens ramar ger gott om utrymme för tvivel, frågor, längtan och närhet till Gud, och kan både utmana och fördjupa, ge vila, riktning, mening och inre kraft. 

En helg i tystnad kan vara påfrestande och förutsätter att den som deltar tror sig orka med tystnaden.  

Inga förkunskaper krävs. Inkvartering sker i enkelrum på Prinsvillan.

Retreaten sker i samarbete mellan Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö och Brännkyrka församling. 

Tid: 6/10 kl 15 – 8/10 kl 15.00. Anmälan är stängd.

Plats: Prinsvillan i Tyresö, Kyrkvägen 5. Nås med buss 875 från Gullmarsplan eller med bil. 

Sista anmälningsdatum har passerat. För eventuell reservplats mejla tyreso.pilgrimscentrun@svenskakyrkan.se.

St. Ignatius Loyola

Ignatius av Loyola föddes 24 december 1491 på slottet Loyola i Spanien. Han dog 31 juli 1556 i Rom. Ignatius var jesuitordens grundare och sedermera helgon (kanoniserad 1622). Han var en baskisk adelsman och började sin bana som officer. Då han låg sårad efter en strid 1521, läste han om Jesus och helgonens liv och bestämde sig för att ägna sitt liv åt att tjäna Jesus.  

Ignatiansk andlighet är ett sätt att be, ett sätt att tänka kring beslut och framför allt ett sätt att leva med Gud i vardagen. 

Läs mer om andlig vägledning i Ignatiansk anda.