Foto: Elisabeth Ohlson

Förskollärare sökes till förskolan Trollflöjten

Nu söker vi en engagerad och driven legitimerad förskollärare med formell behörighet. Välkommen med din ansökan senast 5 juli.

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80- 100% med placering på förskolan Trollflöjten. Tillträde augusti 2024 enligt överenskommelse. För den här tjänsten tillämpar vi 6 månader provanställning.  

Nu söker vi en engagerad och driven legitimerad förskollärare med formell behörighet

Om tjänsten

Förskolan Trollflöjten söker nu en förskollärare till en av våra yngrebarnavdelningar. Du kommer tillsammans med övriga pedagoger att ansvara för det dagliga pedagogiska arbetet samt leda och driva vårt systematiska kvalitetsarbete. Du kommer också  vara en del i utvecklingsgruppen på förskolan med andra förskollärare och rektor.

Tjänsten innefattar också att ansvara över arbetslaget och vara en viktig del i att skapa en trygg och inspirerande miljö för barnen på förskolan samt bidra till deras utveckling och lärande.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett tydligt och närvarande ledarskap, möjlighet till kompetensutveckling. Både genom Svenska kyrkan och andra forum som förskoleforum och Gothia kompetens. Som pedagog äter du pedagogisk måltid gratis tillsammans med barnen och som anställd på förskolan Trollflöjten får du tillgång till arbetskläder för både inomhus- och utomhusbruk.

Om förskolan

Förskolan sitter ihop med Trollbäcken kyrka och är en del av Svenska kyrkans förskolor. På trollflöjten går idag 50 barn fördelade på 3 avdelningar. Vi har en kristen profil vilket innebär att vi genom ord och handling vill få barnen att känna sig värdefulla och unika, samtidigt som vi visar på alla människors lika värde. Vi vill ge barnen kunskap och förståelse kring våra traditioner och högtider och att vi alla har ett gemensamt ansvar för allt som lever och växer på vår jord.

Vi har dessutom en musikinriktning och en musikpedagog knuten till vår förskola. Musikpedagogen ansvarar för att utveckla och medverka i förskolan med sång, musik och rytmik.

Kyrkstund

En gång i månaden är det kyrkstund för alla barn med pedagoger och en präst. Då samlas alla inne i kyrksalen för sång och ljuständning. Denna aktivitet är helt frivillig.

Värdegrund

JAG + DU = VI

Förskolan Trollflöjten är

en lärandemiljö med trygghet och tilltro till den egna förmågan (JAG)
en lärandemiljö där olikheter har ett värde (DU)
en lärandemiljö där delaktighet och rättigheter är i fokus (VI)
Alla är lika mycket värda! Alla behövs!

Kvalifikationer och egenskaper:

 • Förskollärarutbildning (förskollärarlegitimationen skickas tillsammans med cv)
 • Förmåga att leda grupper och arbetslag samt planera aktiviteter både inne och ute
 • Intresse för musik och skapande är meriterande då vår förskola har en musikinriktning
 • Förmåga att arbeta i team och bidra till en positiv arbetsmiljö
 • Mycket god förmåga att dokumentera, planera, analysera
 • Väl insatt i det systematiska kvalitetsarbetet
 • Då vi lägger stor vikt vid att bidra till barnens språkutveckling är mycket goda kunskaper i Svenska ett krav i såväl tal som skrift
 • Driven och engagerad
 • Delar vår värdegrund
 • Erfarenhet av att ha arbetat på andra förskolor meriteras
  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Inom förskolan måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget görs via polisen.se med digitalt BankID. Om du inte har BankID, så kan du beställa hem blanketten, gör detta så snart som möjligt så manuell hantering av blanketten tar lång tid.

Tillträde enl. överenskommelse. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan:

Skicka din ansökan till evin.ciftci@svenskakyrkan.se senast den 5 juli 2024. Intervjuer sker löpande och det kan hända att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden löpt ut. Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakt:

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta rektor evin Ciftci, +468 410 937 18  evin.ciftci@svenskakyrkan.se Fackligt ombud: Gunilla Weurlander, gunilla.weurlander@svenskakyrkan.se

Läs gärna mer om vår verksamhet:
svenskakyrkan.se/tyreso/forskolan-trollflojten

Var ligger arbetsplatsen?
Vendelsövägen 38-40
13551 Tyresö

Arbetsgivare:
Tyresö församling