En ikonmålning visar Kristi uppståndelse.
Foto: Louise Hedberg /Ikon

Ekumenisk pilgrimsvandring med mässa på annandag påsk

Vi slår följe med lärjungarna i Bibelns berättelse om Emmaus, och reflekterar tillsammans över påskens berättelse om mänsklighet, helighet, hopp och tro.

Pilgrimsvandring med mässa på annandag påsk

Tema för annandag påsk brukar vara Emmausvandrarna, den text i bibeln som handlar om två av Jesu lärjungar som missmodiga sökte sig bort ifrån påskdramat i Jerusalem och fick sällskap av den uppståndne utan att de förstod vem han var. På vår vandring slår vi följe med lärjungarna och reflekterar tillsammans om mänsklighet, hopp och tro.

Vi går ca 1-1,5 mil på vägar och bitvis branta stigar. Underlag och väder avgör vilken väg vi tar. Under vandringen firar vi nattvard. Du behöver kläder efter väder, något att sitta på vid raster samt extra tröja då det blir kallt när vi stannar till. Stadiga skor, vattenflaska, matsäck för dagen och varm dryck.

Tid och plats: Start vid Pilgrimscentrum, Kyrkvägen 6. Medtag SL-kort då avslut kan komma att bli på annan plats. Vandringen beräknas pågå mellan 10-16.

Vid ihållande regn ersätts vandringen med pilgrimsmässa kl 11 i Pilgrimskapellet. För frågor, mejla tyreso.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se.

Ingen anmälan, välkommen!

Foto: Linus Sundahl-Djerf

Hitta fler pilgrimsvandringar!

Aktuella pilgrimsvandringar

Vi arrangerar regelbundet vandringar och andra pilgrimsaktiviteter. Se datum för våra organiserade vandringar.

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö

Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö är en mötesplats för samtal, andlig fördjupning och pilgrimsvandring.