Njut av konst på Kafé Änglagott

I samarbete med Nykvarns kommun har vi utställningar på Kafé Änglagott. Läs mer om våra aktuella konstnärer.

Vi har ett samarbete med Nykvarns kommun och har utställningar på Kafé Änglagott och Nykvarnskyrkan varje månad av olika konstnärer.

Under sommaren pågår ingen utställning men i höst fortsätter vi så klart.
Men information kommer.

Bilden kommer från vår senaste utställning:

”FLYKT FRÅN OKUPERAT LAND”
En broderad flyktberättelse av estlandssvenska kvinnor.

Tapeten/vepan är en broderad flyktberättelse av oss estlandssvenska Kulturbrodöser och baserar sig på våra berättelser som flyktingar.  Samtidigt vill vi föra fram den estlandssvenska kulturen och de estlandssvenskar som flydde Estland 1944. Tapeten-vepan visar även hur det kunde se ut att skapa sin nya identitet i det nya landet Sverige. Vi estlandssvenskar är en svensktalande språkminoritet som kom till Estland reda på 1200-talet. De flesta bosatte sig i kustområdena och öarna i den västra och norra delen av Estland. Vår ”huvudstad” i Estland är Hapsal.

Samtidigt visas i Café Änglagott handarbeten och bilder gjorda av kreativa estlandssvenskar.

Gå gärna in i kyrkan och tänd ett ljus för någon du
saknar eller bara sitt en stund.

I kaféet använder vi ekologiska råvaror och Fairtradeprodukter där det är möjligt, och vi försöker göra så mycket som möjligt själva från grunden.

KAFÉ ÄNGLAGOTT

Centrumvägen 4,