Musik i sommarkväll

Sommaren 2021

Vi följer restriktionerna som kommer från Folkhälsomyndigheten angående Coronavirusets spridning.

Bedömning utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer sker regelbundet och ändringar kan komma att ske.

1 JULI 18.00, TURINGE KYRKA
”Hey, brother!” Berättelser ur livet varvas med musik
med en modern touch. Linus Fagerström, Lena Zetterström,
Annika Slavova Sandström och Annelie Haager

8 JULI 18, TAXINGE KYRKA
”Solskenssånger”
J A Hultman, 1861-1942, svensk komponist, sångare och
predikant. Vi får följa med på en musikalisk
resa genom hans liv med hjälp av några av hans över
500 melodier.

Joakim Rennemark, sång
Lotta Rennemark, sång,
Annelie Haager, sång
Annika Slavova Sandström, ackompanjemang

15 JULI 18.00, NYKVARNSKYRKAN
”Trio Wolski”
En sommarkonsert i folkmusikton En modern, nyskapande folkmusikgrupp som hämtar inspiration från den nordiska folkmusiken samt tar intryck från alla möten och upplevelser som berikar deras liv. Med spelglädje skapar de musik som är egen och personlig och den vill de dela med sig av till er.

Hanna Blomberg - violin,
Petter Ferneman - accordion
och Kristian Wolski - cittern.

22 JULI 18.00, TAXINGE KYRKA
”En musikalisk resa i filmens värld”
Det fantastiska med musik är att den berör, och det
bästa vi vet är när en sång kan få oss att skratta, bli
eftertänksamma eller ta fram ett kärt minne.
När Karolina Fredriksson (sång) och Lars Priebe (piano) träffas så varierar repertoaren efter årstid, publik och humör men sträcker sig mellan svensk vistradition, jazz-standards, uppblandat med lite pop och schlager.
Idag botaniserar de runt bland musikaliska pärlor från klassiska filmer som på något vis skapat sin plats i historien, allt från Teaterbåten och Casablanca till Mandomsprovet och Gudfadern. Gissa filmstjärnan, årtalet eller bara luta dig tillbaka och häng med.

Karolina Fredriksson, sång
Lars Priebe, piano

29 JULI 18.00, TURINGE KYRKA
”Jazzical Music”
Duon Ejmunds/Söderlind har skapat ett eget sound i en spännande fusion mellan jazz och klassisk. Kvällen bjuder på musik allt ifrån Stenhammar och Alfvén till Gershwin, Piazzolla och egna kompositioner.

Filip Ejmunds - trumpet
Erik Söderlind - gitarr

5 AUGUSTI 18.00, NYKVARNSKYRKAN
”Marimba i sommarvärmen”
Med marimba och vibrafon vill Gustek Duo bjuda oss på ett program med folkkära låtar av bland andra J:son Lindh,Piazzolla och Jan Johansson. Det är musik som många av oss känner igen och som också berättar en historia om en vacker, ibland vemodig, värld, i vilken vi speglar resan som flykting till en plats att kalla hem.

Gustek Duo, marimba och vibrafon

12 AUGUSTI 18.00, NYKVARNSKYRKAN
”Klingande friskvård” – Duo Francett
Musikens hälsofrämjande kraft i fokus! Programmet vilar i den klassiska repertoaren men tangerar jazz, pop och
folkmusik och fördjupas av Bo Setterlinds dikter som
centrerar kring det Eviga.

Susanne Francett – violin, sång
Eric Francett – kontrabas, sång

19 AUGUSTI 18.00, TAXINGE KYRKA ”Musik utan gränser”
Musikinfluenser färdas tvärs över jorden utan hinder. Följ med när Gunnar Klum och Mats Jansson visar hur ofta de klassiska kompositörerna hämtade inspiration och idéer från andra länder och kulturer.
Gunnar Klum, sång
Mats Jansson, piano