Musik i sommarkväll

Sommaren 2020

Vi följer restriktionerna som kommer från Folkhälsomyndigheten angående Coronavirusets spridning.

Utöver att vi håller ett avstånd till varandra gäller för tillfället att max 50 personer får vistas i samma lokal vid kyrkliga handlingar och gudstjänster. Bedömning utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer sker regelbundet och ändringar kan komma att ske.

25 JUNI 18.00, TURINGE KYRKA "Stor musik i litet format" – Duo A & O, Mariefred.
En kär tradition har det blivit att med regelbundenhet få lyssna till dessa musikers omväxlande program med såväl klassisk musik som folkmusik och jazz i egna, spännande arrangemang. Agnes Lindberg – sopran och fiol. Olle Lindberg – gitarr och tenor.

2 JULI 18.00, TAXINGE KYRKA "Frid" - Saana Kähkönen, violin; Frans Klingfors, marimba
Vi får lyssna till musik som får tiden att stanna upp en stund. Musik komponerad av bland andra Arvo Pärt, Johan Söderholm och J S Bach lämnar utrymme för lyssnarens egna tankar och känslor och lämnar plats åt fantasin att flöda fritt. Den inneboende enkelheten i den lättillgängliga musiken ger oss möjlighet att finna ron i vardagen.

9 JULI 18.00, NYKVARNSKYRKAN "Klangfärger med synth och orgel" - Maria och Stefan Säfsten
Kombinationen synth och orgel är ganska ovanlig. De klanger man kan få fram här är både spännande och annorlunda. Musiken förhåller sig till text eller rubriker på satserna och kan därför kallas programmusik. Konserten inleds med tidlös tonkonst av J S Bach i den bländande C-dur Toccatan. Vi bjuds också på improvisation över ett tema som någon av konsertbesökarna får bestämma!

16 JULI 18.00, TAXINGE KYRKA ”Safe in your hands” - SE-Quartett
SE-Quartett hämtar inspiration från många genrer som gospel, avant-garde, klassisk, soul och populärmusik. Musiken fängslar oss med sina vackra melodier och energiska beats samt lyhört samspel med episka improvisationer. Med improvisationen som grund uttrycker kvartetten både energi och oförutsägbarhet samt stillhet och eftertänksamhet.
SE-Quartett består av: David Ehrlin - sopran- och tenorsaxofon, basklarinett; Rasmus H Thomsen - piano och didgeridoo; Antti Ojala - trummor; Martin Sundström - kontrabas

23JULI 18.00, TURINGE KYRKA "Brassklanger i sommarkvällen" - Ottone brassensemble.
Brassensemblen har medlemmar från bl a Nykvarn och bjuder på en härlig mix av allt från trallvänliga sommarvisor till klassisk orginalmusik för brasskvintett.

30 JULI 18.00, TAXINGE KYRKA "Trio Wolski”
Trio Wolskis musik är en mix av traditionella nordiska folkmelodier och egna kompositioner. Genomarbetade arrangemang varvas med fria improvisationer och med deras instrumenstättning skapar de musik som ständigt skiftar i dynamik och intensitet. Gruppen har sin bas i folkmusiken, men det har inte hindrat dem från att bryta traditionen och ge konserter utanför den traditionella folk- och världsmusikscenen.

6 AUGUSTI 18.00, NYKVARNSKYRKAN "Du är inte ensam" – TrioLAVi
Tre sångfåglar bjuder på sånger som berör oss och väcker känslor – "när livet händer" Lena Zetterberg och Annelie Haager, sång. Viveka Rosenqvist Lidström – sång & piano.

13 AUGUSTI 18.00, TAXINGE KYRKA "Såsom i en spegel" - Duo Specchio - Tove Törngren Brun och Eva Maria Hux
Vacker och färgstark musik för två celli av bl a Barrière, Bartók, Gliere och Coldplay!