Har du också fått erbjudande om att gå ur Svenska kyrkan?

ang SMS och hemsidor som uppmanar till utträde...

Vi är flera i församlingen som har fått SMS från ett företag som hjälper människor att gå ur Svenska kyrkan för att spara pengar. För denna tjänst tar företaget betalt. Likaså annonserar de på sidor via Internet där man ska klicka sig fram för att köpa en tjänst att gå ur Svenska kyrkan. Detta är helt befängt. Det kostar ingenting att gå ur Svenska kyrkan och vi uppmanar ingen att använda sig av tjänsten och betala för att göra något du kan göra själv.

Som församling tycker vi så klart att det är olyckligt att bli attackerade av ett företag i syfte av att skada oss och vår verksamhet. Som vilken "förening" som helst är vi beroende av människors medlemskap för att kunna bedriva en verksamhet för människor i Nykvarn och den summa man erlägger i avgift kommer alla människor i kommunen till del. Som församling håller vi Turinge kyrka, Taxinge kyrka, Nykvarnskyrkan och Herrgården öppna året om för verksamhet och begivenheter för barn och vuxna i alla åldrar. Många människor ser församlingen som sitt andra hem - ibland sitt enda. Ensamheten är stor i Nykvarn och här fyller vi en stor plats. Vardag som helg möts människor i gemenskap. Ekonomiskt utsatta ensamstående och familjer söker sig till kyrkan för samtal och ekonomiskt stöd. Kafé Änglagott och Nykvarnskyrkan hålls öppet för gemenskap och enskilda stunder i stillhet. Syföreningen träffas, samtalsgrupper, frivilliggrupper, gemenskapsgrupper, sorgegrupper, barn och ungdomsverksamhet, lägerverksamhet, samtal om livet och evigheten - och man får i Nykvarn hjälp att hitta ett sammanhang som kan vara till hjälp att tolka in livets stora frågor. Vi finns här i glädje och sorg, i kris och katastrof och mycket mera.

Vi lever i ett fritt land, alla har möjlighet att säga ja eller nej till att vara med. Du är alltid välkommen till en av våra kyrkor eller församlingsgårdar. Och vi hoppas från Turinge-Taxinge församling att vi kan fortsätta få förtroendet att få vara kyrka här, mitt bland människor, när livet händer.

Varmt välkommen till någon av oss och ge din bild och ditt önskemål om vad församlingen kan vara för dig och din familj.

Patrik Ingemansson
Kyrkoherde, Turinge-Taxinge församling