Drive-in vigsel den 20 augusti 2022

Drive-in i samband med Mälaren runt

Vill ni gifta er under Mälaren runt den 20 augusti?

Varför inte planera in ett stopp vid vackra Turinge kyrka (Nykvarn) längs Mälaren runt och passa på att gifta er! Vi erbjuder vigsel i Turinge kyrka med präst, musiker solist och vittnen.

Vi går igenom lite kort före bröllopet hur det kommer gå till sen sker vigseln som tar ca 15 minuter. Allt ni behöver är en hindersprövning, ID handling och att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan. Hindersprövning beställer ni från Skatteverket (det tar ca 2-3 veckor att få den på posten, beställ redan idag).

De två papper ni får hem i brevlådan (Hindersprövning och Intyg om vigsel) lämnar ni till prästen när ni kommer. Då ringväxling sker ska ni ha minst en ring som kan användas som vigselring (förlovningsringarna fungerar om ni inte väljer att köpa ytterligare en ring).

Det kommer att bli enkelt och högtidligt och ett fint tillfälle att passa på att ta steget tillsammans som många har pratat om men inte kommit till skott.

Efter bröllopet kan er resa tillsammans fortsätta, runt Mälaren vidare ut i livet.

Hur går man tillväga?
Ring församlingsexpeditionen på tel 08 554 909 20 redan idag och boka in en tid. Tiderna som erbjuds är kl 11:00, kl 11:30, kl 12:00, kl 12:30, kl 13:00. Ni ska vara på plats vid kyrkan ca en kvart före er bokade tid.

 

Ordningen ser ut som följer:

Klockringning
Ingångsmusik (som ni väljer på plats)
Psalm (som ni väljer på plats)
Inledningsord
Bibelläsning
Frågorna
Löften
Tillkännagivandet
Solosång(som ni väljer på plats)
Bön
Fader vår
Välsignelsen
Utgångsmusik (som ni väljer på plats)