Musik och kör Västra Tunhem

Västra Tunhems församling har två körer.

Körsång är både socialt och roligt och vi tar gärna emot fler sångare. Det kostar inget att vara med i våra körer, men medlemskap i Svenska kyrkan är förstås på sin plats. Om du känner att detta kanske är något för dig, får du gärna höra av dig. Det är naturligtvis bra om du sjungit en del förut, men det är inget krav.

Tunhemskören

En glad och trevlig vuxenkör 25-30 damer och herrar som sjunger både klassisk och modern repertoar. Medverkar vid såväl konserter som musikgudstjänster och kyrkans högtider. Vi övar på tisdagar kl. 18.45-21.00 i Vargöns kyrka.
Ledare: Kantor Lasse Eklund tel: 0722-516 119

Tunhemskören har en egen hemsida: http://www.tunhemskoren.se/

Barnkören

Barnkören riktar sig främst till barn i åk 2 och uppåt. Vi sjunger glada, fina och roliga sånger och medverkar ibland i församlingens gudstjänster. Sommaruppehåll maj-augusti. Höstterminen startar igen i början på september.
Ledare: Kantor Lasse Eklund tel: 0722-516 119 och Erika Olsson.

Välkommen att sjunga med oss!

Lasse Eklund, kantor och och körledare

Grattis Tunhemskören 100 år!

På julottan 1918 hade Tunhemskören sitt allra första framträdande. De hade då funnits till i ca ett år. Tunhemskören var på denna tid ingen kyrkokör, men eftersom en vanlig kyrkokör inte fanns, fick Tunhemskören detta erbjudande. Körledaren Karl Jonson fick till stånd en stabil kör som höll ihop ända till slutet av 50-talet då Karl gick i pension.

1935 bildades Vargöns kapellkör av kantor Erik Svensson – en kyrkokör som senare bytte namn till Vargöns kyrkokör och slutligen Vargökören.

1986 återbildades Tunhemskören och växte snabbt till en stor och fin kör under Ruth Nordholms ledning.

2010 slogs Vargökören och Tunhemskören samman under namnet Tunhemskören. Idag är vi en modern kyrkokör som sjunger sånger i många olika stilar. Ibland kompletterar vi kören med solister och/eller instrumentalister, men kören står sig bra även på egen hand. De senaste åren har Tunhemskören sjungit på midnattsgudstjänsten i Vargöns kyrka på julaftonen.

I år 2018 sjunger vi åter i julottan efter några års frånvaro. Detta för att uppmärksamma hundraårsdagen för körens första framträdande. Kanske sjunger vi något som kören sjöng för 100 år sedan!

Lasse Eklund, kantor

Lars  Eklund