Musik och kör Vänersnäs

Att sjunga i kör är både befriande och energigivande och ger en härlig gemenskap. Välkommen!

Du vet väl att körsång främjar hälsan både fysiskt och psykiskt, man blir friskare, smartare och gladare med körsång.

Studier visar att körsång är bra för både kropp o själ. Du tränar de muskelgrupper som sköter andning, hjärnan får motion, må-bra-hormonet oxytocin bildas och både vilopuls och blodtryck sjunker. Både roligt och nyttigt alltså!

Vänersnäskören

Vänersnäskören har cirka 25 sångare, både manliga och kvinnliga. Övar gör vi ungefär varannan söndagkväll mellan kl. 19-21 i Vänersnäs församlingshem.

Vi sjunger en blandad repertoar t.ex gospel, pop och visa.

Under ett år medverkar vi i flera gudstjänster, julmarknad, valborg m.m. och vi brukar också göra någon större konsert.

Körledare Karin Helgesson
e-post: Karin Helgesson
mobil: 0739-23 84 26

Röster från körmedlemmar Bild: Magnus Aronson/IKON

Vers 1 och 4 ur psalm 804 i Psalmer i 90-talet
Text Svein Ellingsen

Vi kommer för vår Gud med sång och jubel
Ett rum står öppet där vi får gå in
Här sluts vi in i alla seklers lovsång
Hör den! Den är min!

Vi kommer fram för Gud med sång och jubel
I hjärtat hör vi glädjens nya ton.
I trots mot allt som drar oss ner mot jorden
ska nya sånger stiga mot Guds tron

Karin Helgesson

Västra Tunhems pastorat