Musik och kör Åsaka-Björke

Att sjunga i kör är både befriande och energigivande och ger en härlig gemenskap. Välkommen!

Är verksamheten inställd?

Ang. rådande situation i samhället när det gäller smittspridning av Corona-viruset har viss verksamhet ställts in. Var vänliga och läs information i vår kalender om pågående verksamhet, kalendern hålls alltid uppdaterad.

Du vet väl att körsång främjar hälsan både fysiskt och psykiskt, man blir friskare, smartare och gladare med körsång.

Studier visar att körsång är bra för både kropp och själ. Du tränar de muskelgrupper som sköter andning, hjärnan får motion, må-bra-hormonet oxytocin bildas och både vilopuls och blodtryck sjunker. Både roligt och nyttigt alltså!

Åsaka-Björke kören har cirka 25 sångare, både manliga och kvinnliga. Övar gör vi varje tisdagkväll mellan kl. 19-21 i Väne Åsaka församlingshem.

Vi sjunger en blandad repertoar t.ex gospel, pop och visa.

Under ett år medverkar vi i flera gudstjänster, valborgsfirande m.m. och vi brukar också göra någon större konsert.

Körledare Karin Helgesson
e-post: karin.helgesson@svenskakyrkan.se
mobil: 0739-23 84 26

Vers 1 och 4 ur psalm 804 i Psalmer i 90-talet