Musik och kör Åsaka-Björke

Att sjunga i kör är både befriande och energigivande och ger en härlig gemenskap. Välkommen!

Du vet väl att körsång främjar hälsan både fysiskt och psykiskt, man blir friskare, smartare och gladare med körsång.

Studier visar att körsång är bra för både kropp och själ. Du tränar de muskelgrupper som sköter andning, hjärnan får motion, må-bra-hormonet oxytocin bildas och både vilopuls och blodtryck sjunker. Både roligt och nyttigt alltså!

Åsaka-Björke kören har cirka 25 sångare, både manliga och kvinnliga. Övar gör vi varje tisdagkväll mellan kl. 19-21 i Väne Åsaka församlingshem.

Vi sjunger en blandad repertoar t.ex gospel, pop och visa.

Under ett år medverkar vi i flera gudstjänster, valborgsfirande m.m. och vi brukar också göra någon större konsert.

Körledare Karin Helgesson
e-post: karin.helgesson@svenskakyrkan.se
mobil: 0739-23 84 26

Barnkören Singkidz
Gillar du att sjunga, leka sånglekar och ha kul?
Då är Singkidz något för dej!

Singkidz är en kör för barn mellan 5-7 år, och vi övar på fredagar mellan 16.30-17.30.
På höstterminen är vi i Väne Åsaka församlingshem och på vårterminen i Halvorstorps kyrka. Minst en gång per termin medverkar vi i en gudstjänst och då får man visa upp det man har lärt sig.

Ledare:
Karin Helgesson
e-post: karin.helgesson@svenskakyrkan.se
mobil: 0739-23 84 26

Lena Lundskog
e-post: lena.lundskog@svenskakyrkan.se
mobil: 0733-94 48 22

Röster från körmedlemmar Bild: Magnus Aronson/IKON

Vers 1 och 4 ur psalm 804 i Psalmer i 90-talet
Text Svein Ellingsen

Vi kommer för vår Gud med sång och jubel
Ett rum står öppet där vi får gå in