Tuna-Attmars församling

Kontakt

Tuna-Attmars församling Besöksadress: Rännövägen 5, 86431 Matfors Telefon: +46(60)535430 E-post till Tuna-Attmars församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vinteräventyr

Som konfirmand får man lära sig saker om kristen tro, pröva på att utöva, gå i gudstjänst, vara med på andakt, ha roligt, uppleva en härlig gemenskap och få minnen för livet!

Vi träffas en eftermiddag i veckan direkt efter skolan och slutar klockan 18.30. Under höst och vår går du på sex gudstjänster.

År 2017-2018 åker vi I slutet av september åker vi på ett läger till Ragunda och har äventyrliga aktiviteter på Zorb Center. I februari/mars åker vi till Åre för utförsåkning eller bad. Konfirmationen kommer att vara 15/4 2018 i någon av våra kyrkor.

På våra träffar har vi lekar, övningar och många upplevelser och samtal utifrån dina egna funderingar som konfirmand. Det kan handla om livet och tron, om dig och andra som unika och viktiga i världen. Vi hoppas att denna tid kommer att ge dig en verktygslåda för livet.
Vinteräventyrarna arbetar mycket utifrån Frälsarkransen. Frälsarkransen är ett kristet armband som fungerar som ett livsredskap. Varje pärla står för olika delar i våra liv, våra teman blir Kärlek, Bekymmerslöshet, Natt och mörker, Tystnad, Gud, Jag, Dopet, Öknen, Hemligheterna, Omsorg och miljö och Uppståndelsen. Frälsarkransen ger oss ingångar till både livet och kristen tro.

Ansvariga för konfirmationen är:

Erika Göransson, Församlingspedagog

Erika Göransson