Komminister 100 % sökes

Tuna-Attmars församling - På rätt väg…..

-Inte bara en slogan, utan ett aktivt arbete! Nu söker vi en  PRÄST
i Tuna-Attmars församling 2 mil väster om Sundsvall - en vacker kulturbygd i Härnösands stift. Församlingen har ca 6100 kyrkotillhöriga och 17 helårsanställda .
En av våra komministrar har fått en kyrkoherdetjänst och vi söker därför en  KOMMINISTER 100 %.

Församlingen består av både tätort och landsbygd med tre välskötta kyrkor; Tuna, Attmar samt Lillkyrkan i centrala Matfors. Kyrkotillhörigheten är hög och församlingens ekonomi stabil.

Vi välkomnar dig som tycker om att arbeta långsiktigt i ett väl upparbetat församlingsliv. Barn-och ungdomsarbete är ett prioriterat arbetsområde och dopfrekvensen är hög. En aktiv samverkan med närsamhälle och föreningsliv liksom ett rikt kör- och musikliv kännetecknar vår församling.

Vi är även en pilgrimsförsamling i utveckling. Sommartid firar vi många friluftsgudstjänster. Beslutsvägarna är korta och flexibiliteten stor. Du möts av ett engagerat arbetslag samt dito förtroendevalda och ideella medarbetare. Vi tänker gärna nytt och väntar med spänning på det just DU har att tillföra församlingen.

Fortlöpande rekrytering.

Upplysningar: Kyrkoherde Birgit Huss tel 072-2364888.

Välkommen med din ansökan!