En kyrkogårdsarbetare gräver en grop på en gravplats.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Kyrkogårdsarbetare 100%

Kyrkogårdsarbetare 100%

Trosa församling är huvudman för begravningsverksamheten inom Trosa kommun och ansvarar för att den bedrivs enligt de lagar, förordningar och föreskrifter som finns fastslagna för verksamheten. Huvuduppdraget är att utföra gravsättningar samt förvaltning och underhåll av fem begravningsplatser samt att gravskötsel på uppdrag från privatpersoner 

sköts fackmannamässigt. Skötsel och underhåll av grönytor i anslutning till församlingens fastigheter ingår också i uppdraget.

Vem är Du?

Vi söker dig som är ordningsam och serviceinriktad, självständig, ansvarstagande samt flexibel, men förstår att arbetet är en laginsats, som kräver lyhördhet och samarbetsförmåga. Du har ett lätt att se helheter och därmed vilka behov som finns och behöver prioriteras.  Du brinner för den gröna miljön samt har ett intresse för människor och ett ödmjukt förhållningssätt. 

Arbetsuppgifter

Som kyrkogårdsarbetare förväntas du utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom begravningsverksamhetens ansvarsområde både med och utan maskiner.  Arbetet omfattar bland annat allmän grönyte-, park- och kyrkogårdsskötsel, gravgrävning, snöröjning och halkbekämpning samt underhåll av maskiner och fordon, därtill kommer skötsel av gravplatser. Mindre anläggningsarbeten samt hantering av osäkra gravstenar kan förekomma.  

Du kommer att arbeta i ett mindre arbetslag i vilka säsongarbetare, sommarungdomar och praktikanter ingår, varför vi gärna ser att du är van vid att handleda andra.

Kvalifikationer

Grundläggande gymnasieutbildning gärna med inriktning trädgård, naturbruk eller liknande. 

Erfarenhet av storskalig parkskötsel och/eller kyrkogårdsskötsel. Arbetet som kyrkogårdsarbetare är fysiskt ansträngande och kräver uthållighet och god fysik. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Stor maskinvana krävs samt röj- och motorsågskort. Goda kunskaper i Officepaketet samt vana vid bilkörning med släp är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundvärderingar. 

Omfattning samt övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Arbetstid måndag-fredag kl. 07.00-15.30

Viss helgtjänstgöring kan förekomma. Vintertid ingår du under helgerna i församlingens snöberedskap.

Goda möjligheter till utveckling finns genom branschspecifika utbildningar, generös friskvårdsersättning om 3 000 kr/ år. Svenska kyrkans kollektivavtal gäller. 

Frågor om tjänsten besvaras av kyrkogårdschef Annelie Karlsson, 0156-529 25

Ansökan

Välkommen med din ansökan till trosaforsamling.rekrytering@svenskakyrkan.se, senast den 27 december.  Intervjuer sker löpande. Ange ” 100% Kyrkogårdsarbetare” i ämnesraden.