En man äter lunch vid datorn medan han deltar i ett video-möte.
Foto: Girts Ragelis /Shutterstock

Kanslist 100 %

”Se jag gör allting nytt”  Ur Uppenbarelseboken 21:5

Kanslist 100%

Trosa församling sträcker sig över orterna Trosa, Vagnhärad och Västerljung i Sörmland, söder om Stockholm. Här finns både charmig kuststad, något av bruksort och vacker landsbygd. Församlingen har fyra kyrkor, fem begravningsplatser och två församlingshem. Vi är en inflyttningsförsamling där många av våra ca 9 000 församlingsmedlemmar är barn och unga. Församlingens verksamheter och gudstjänstliv genomsyras av att alla ska känna sig välkomna.

Varför jobba hos oss? 
Vi är ett nybildat arbetslag med en ny kyrkoherde, som tillsammans skapar framtid i nuet. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka ditt eget och församlingens arbete. Som medarbetare hos oss får du goda möjligheter till fortbildning, handledning och friskvård. Som församling arbetar vi tillsammans för att vara ett svar på Guds uppmaning att visa omsorg om varandra. 

Om tjänsten 
Kansliet är församlingens stödjande funktion och handhar till exempel bokning av kyrkliga handlingar, lokaler samt borgerliga begravningar, sköter församlingens- och begravningsverksamhetens diarie- och arkivhantering, registrering i K-bok, gravbok , fakturering samt diverse utskick.

  • Kansliet möter olika typer av frågor, människor med varierande behov och är församlingens ansikte utåt. 
  • Kansliet ansvarar för kommunikationen, både den interna- och den externa, till exempel hemsida, sociala medier, församlingsbladet Ankrad och olika utskick. 
  • I din roll ingår att tillsammans med övrig kanslipersonal svara för dessa löpande uppgifter samt utveckla och förbättra kansliets funktion för att vara rustad för nuet, men även för framtida behov. 
  • 50% av tjänsten består av begravningsadministration samt att biträda kyrkogårdschefen i vissa projekt och vid dennes frånvaro. 
  • I tjänsten ingår även att täcka upp för annan kanslipersonal vid till exempel semester eller sjukdom. Tjänsten kan även innebära inhopp i annan kyrklig verksamhet vid behov.

Vem är du? 
Vi söker dig som gillar administration, ordning och reda och brinner för service, både inom – och utanför organisationen.  Du har en positiv grundsyn, är lösningsorienterad, kommunikativ och prestigelös. Du är nyfiken och gillar utmaningar. Du har ett ödmjukt och flexibelt förhållningssätt, men kan sätta gränser.

  • Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet, vana att arbeta i olika typer av digitala system. Du har för tjänsten relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
  • Det är meriterande om du arbetat med KBOK, KOB, Aveny eller Labora, Public 360 samt med myndighetsutövning inom ramen för begravningslagen.
  • Du är trygg i och delar Svenska kyrkans värderingar i både ord och handling.

Kansliet är beläget i centrala Trosa. Det finns kollektivtrafik, vi kräver B-körkort och tillgång till egen bil är en fördel, men är inget krav. 

Ansökan Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 21 november 2022. Vi tar emot ansökningar via mejl eller brev. 
Mejl: trosaforsamling.rekrytering@svenskakyrkan.se 
Adress: Trosa församling, Östra långgatan 87, 619 30 Trosa.

Intervjuer: Vi kallar löpande till intervjuer. 

Vill du veta mer om tjänsten? 
Kontakt:
Ulf Engström  
Kyrkoherde     
0156 529 02
ulf.engstrom@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare: 

KyrkA: Henrik Brifors 
henrik.brifors@kyrka.se  
08 441 85 63 

Vision: Lena Kratz  
lena.kratz@fv.vision.se 
016 403 36 64

Akademikerförbundet SSR:  
stdirekt@st.org
Växel:  08 617 44 00

Kommunal Öst: Jarmo Erkinmikko
jarmo.erkinmikko@kommunal.se 
070 228 74 30